Draci potěšili diváky kanonádou, Žihadla porazili 12:4

Draci potěšili diváky kanonádou, Žihadla porazili 12:4

Jaroslav Svoboda, sobota 8.2.2020
Skvělý vstup do zápasu a hlavně nadstandardně vyvedená druhá třetina. Tu Draci ovládli rozdílem 7:1. Konečný účet zápasu poněkud kazí nepříliš povedená třetí dvacetiminutovka a čtyři inkasované branky. O ty šumperské góly se podělilo hned 10 střelců a do kanadského bodování si zapsalo minimálně bod plných 18 hráčů, asistenci si připsal i Michal Wanecki. Souboj prvního s posledním týmem tabulky i přes bojovnost hostů vyzněl jasně pro domácí.
SKUPINA ČEZ
38.kolo sobota 8.2.2020
DRACI PARS ŠUMPERK - Moravské Budějovice
DRACI PARS ŠUMPERK - Moravské Budějovice
12:4
(3:0, 7:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 3. Vachutka (Drtil, Milfait), 3. Hroch (Gewiese, Kofroň), 15. Milfait (Gewiese), 21. Spratek (Kofroň, Hroch), 23. Drtil (Milfait, Horký), 25. Sedlák (Müller, Antonov), 27. Kofroň (Spratek, Hroch), 30. Kofroň (Haloda, Spratek), 37. Horký (Scheuter, Wanecki), 39. Pokorný (Kabelka, Gewiese), 47. Jaroš (Milfait, Haloda), 57. Jaroš (Gewiese, Řezáč) - 40. Horký (Hovsepjan, Krutiš), 41. Hovsepjan (Krutiš, Horký), 51. Horký (Bazala), 54. Šebesta (Horký, Hovsepjan). Rozhodčí: Čuňočka - Čelechovský, Kráľ. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 1250. Střely na branku: 53:20. Průběh utkání: 10:0, 10:2, 11:2, 11:4, 12:4.
Wanecki – Sedlák, Drtil, Kabelka, Gewiese, Haloda, Řezáč, Plhal – Milfait, Horký M., Vachutka, Jaroš, Urban, Hroch, Spratek, Haluza, Muller, Pokorný, Scheuter, Antonov, Kofroň
Vacek (27. – 40. Helešic) – Šáňa, Bazala, Šebesta, Rafaj, Trnka, Brabec – Krutiš, Špaček, Molnár, Sigmund, Svoboda, Hovsepyan, Podlaha, Sorger, Horký D.

Komentář k zápasu

Po třízápasové sérii zápasů venku se Draci opět představili před vlastním publikem. A to pobavilo ofenzivní přehlídkou, konečný účet se zastavil na šestnácti gólech. Jedinou kaňkou za utkáním pak jsou hlavně čtyři inkasované branky již za rozhodnutého stavu zápasu. Michal Wanecki si tuto bilanci aspoň vylepšil formou asistence na gól.

Již do utkání vlétli Draci jak urvaní a na konci třetí minuty vedli po brankách dvou šumperských odchovanců DANIELA VACHUTKY a DANIELA HROCHA 2:0. Ačkoliv v dalších minutách gólový účet zápasu nenarůstal, tak domácí byli jasně lepší a jen díky brankáři Vackovi se skóre neměnilo. Šumperk se pak dočkal až v 15. minutě, kdy se prosadil JAN MILFAIT.

Nadějné vedení 3:0 po první třetině pak Draci v té druhé posunuli do roviny rozhodnutého utkání. Znovu šumperskému celku vyšel vstup do třetiny a následně co dvě minuty navyšoval vedení. Hned v první minutě se trefil DANIEL SPRATEK, ve 23. minutě přidal gól na 5:0 obránce TOMÁŠ DRTIL. O další dvě minuty se prosadil i další zadák TOMÁŠ SEDLÁK a pak si vzal slovo ADAM KOFROŇ. Ten dvěma góly v rozmezí tří minut posunul skóre na již drtivých 8:0.

To byl již v brance soupeře Helešic, i on však musel ještě do konce třetiny lovit puky ze své svatyně. Ve 37. minutě přidal devátou trefu MICHAL HORKÝ, aby zápisné do klubové kasy v podobě desáté trefy týmu v utkání uzmul pro sebe DOMINIK POKORNÝ. Až se sirénou se pak prosadily i Moravské Budějovice, když se tečí zapsal do listiny střelců i hostující Horký, tedy DAVID HORKÝ. Ten byl hodně vidět i v poslední třetině.

Právě on hned v první minutě třetiny rozjel souhru, na jejímž konci byl NORAIR HOVSEPJAN. Hostující kapitán snížil na 2:9. Ve 47. minutě se sice prosadil TADEÁŠ JAROŠ, ale hosté utkání neodepsali a i nadále bojovali. A znovu byl u toho DAVID HORKÝ, který v 51. minutě snížil na 3:11 a další gól vytvořil gólovou přihrávkou pro DANIELA ŠEBESTU. Poslední slovo však měl Šumperk. V 57. minutě se druhou trefou v zápase prosadil TADEÁŠ JAROŠ.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (Šumperk): Věděli jsme, že do utkání jdeme jako jednoznačný favorit a připravovali jsme se na tuto situaci. Hned v úvodu jsme vše potvrdili, dali rychle branky. Pak nám to do branky napadalo a hráči si zápasu užívali. Že přijde za tohoto stavu zvolnění mě samozřejmě netěší, ale hráčům to vyčítat nechci. Budu však tým nabádat, že v dalším utkání, které bude určitě náročnější, nesmíme polevit v defenzivní práci a brankáři více pomoci. Dnes si tu nulu nejen za tento zápas, ale i za celou sezónu zasloužil. Bohužel jsme mu v tom moc nepomohli.