Draci si z charitativního utkání odváží tři body

Draci si z charitativního utkání odváží tři body

Tomáš Ostřanský, Jaroslav Svoboda, sobota 22.2.2020
Drama s dobrým koncem se dnes odehrálo ve Valašském Meziříčí. Draci brzy o dvě branky prohrávali, potom si naopak dokázali postupně sami vybudovat dvoubrankový náskok. Bobři sice ještě stihli snížit, ale to bylo vše a charitativní utkání, kde každá střela znamenala vloženou stokorunu do banku, tak končí výsledkem 5:4 pro Šumperk.
SKUPINA ČEZ
42.kolo sobota 22.2.2020
HC Bobři Valašské Meziříčí - DRACI PARS ŠUMPERK
HC Bobři Valašské Meziříčí - DRACI PARS ŠUMPERK
4:5
(2:0, 1:3, 1:2)
Branky a nahrávky: 1. Vaněk (Vávra), 3. Klímek (Běhal, Vašenka), 36. Seidler, 60. Slovák (Žák, Romančík) – 22. Krejčiřík (Kabelka), 38. Kabelka (Gewiese), 40. Vachutka (Milfait, Gewiese), 55. Kofroň (Spratek, Gewiese), 59. Milfait (Jaroš, Sedlák). Rozhodčí: Šutara – Konvička, Hranoš. Vyloučení: 4:4, navíc Vávra (VAL) 10 minut zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0 . Diváci: 240. Střely na branku: 27:43. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:5, 4:5.
Slovák (Málek) – Weintritt, Běhal, Žák, Ondračka, Ďurkáč, Baroš, Holiš – Vaněk (A), Vávra, Seidler (A) – Slovák, Pořízek, Kočica – Andris, Daněk (C), Kuchařík – Vašenka, Romančík, Klímek
Wanecki (Peksa) – Drtil, Sedlák (A), Gewiese (C), Kabelka, Haloda, Řezáč, Plhal – Vachutka, Milfait (A), Jaroš – Hroch, Spratek, Kofroň – Scheuter, Antonov, Krejčiřík – Horký, Müller, Urban – Haluza

Komentář k zápasu

Vítězné tažení druhou hokejovou ligou chtěli svěřenci Martina Janečka protáhnout i na horké půdě Valašského Meziříčí. Zpět do branky se vrátil Michal Wanecki, nechyběl ani uzdravený Vojtěch Krejčiřík a výrazně do osudu zápasu promluvil opět i kapitán Petr Gewiese.

Začátek zápasu byl ale z pohledu šumperského celku opravdu hrůzostrašný. Po necelé půlminutě vyhrál buly v útočném pásmu Vávra a ROSTISLAV VANĚK prostřelil Waneckiho. Nastartovaní domácí měli i další šance a v průběhu třetí minuty přidali druhou trefu. Šťastný odraz kotouče využil DANIEL KLÍMEK a skupina šumperských příznivců nejspíš nevěřila vlastním očím.

Jenže Draci letos už dokázali mnohokráte zvrátit nepříznivý vývoj zápasů a i tentokrát potvrdili, že vnitřní sílu mají. Velký tlak si vypracovali již při vyloučení Běhala z konce páté minuty, ale Slovák ještě odolal. Jinak ale takticky dobře hrající domácí Šumperk do mnoha šancí nepouštěli, naštěstí ani Draci nedovolili Bobrům do konce třetiny zvýšit náskok.

Branky tak padaly zase až ve druhé třetině. V ní již byli Draci o poznání aktivnější a v polovině druhé minuty se dočkali snížení. Kabelkovu přihrávku zužitkoval VOJTĚCH KREJČIŘÍK, který poprvé v sezóně dal gól ve dvou po sobě jdoucích zápasech. Hned vzápětí mohl vrátit náskok dvou branek domácímu celku Michal Romančík, ale bývalý hráč Draků minul Waneckiho klec. Ještě blíže ke skórování měl na druhé straně Spratek, jehož střelu zastavila ve 27. minutě tyč. Pohledný hokej přinesl velmi zajímavé momenty až v závěru prostřední části hry.

Nejprve Valaši přežili vlastní oslabení, aby minutu poté vstřelili třetí gól. Po chybě v defenzívě se do koncovky dostal PETR SEIDLER, který vybojoval kotouč a následně jej sám dostal skrze chrániče šumperského brankáře do sítě. Bobři vedli ve 36. minutě 3:1. O vedení však ještě do konce třetiny přišli. Nejprve Draci trestali Kočicův faul. Gewiese přesunul kotouč k DANIELU KABELKOVI, jehož bomba se v čase 37:28 zastavila až v síti. Další úder si pak Šumperk přichystal v čase 39:32. Po akci Gewieseho s Milfaitem vznikl před brankou Valachů zmatek, kterého využil DANIEL VACHUTKA. Z pohotové dorážky tak srovnal účet utkání.

Draci tak vstupovali do třetí třetiny za stavu 3:3, nicméně Bobři v předchozích deseti utkáních prohráli poslední třetinu jen dvakrát, v posledních pěti dokonce vždy soupeře během posledních dvaceti minut porazili. Tentokrát ale slavil soupeř. Na gól se však čekalo až do 55. minuty, do té doby byli nejprve aktivnější domácí, pak zase převzal iniciativu Šumperk. Oba brankáři však vyloženě gólovým šancím čelit nemuseli, a to ani během přesilovky domácích, kdy byl vyloučen Vachutka. A 20 vteřin po konci trestu Šumperk udeřil.

Znovu začala gólová akce u Gewieseho, kotouč se přes Spratka dostal až k ADAMU KOFROŇOVI, který bombou k tyči poslal Šumperk poprvé v utkání do vedení. Velmi dobře hrající domácí se opět pustili do útoku, se snahou bleskově vyrovnat. Jenže v předposlední minutě inkasovali popáté, když díky dobré práci Jaroše na hranici brankoviště mohl skórovat JAN MILFAIT. Jenže přece jen došlo na drama. V čase 59:04 dorazil kotouč do sítě JIŘÍ SLOVÁK a Valaši sáhli okamžitě po oddechovém času a vzápětí i vstoupili do hry bez brankáře. I přes veškerou snahu se jim však vyrovnat nepodařilo.

Draci tak vyhráli pošesté v řadě a nyní je čekají již jen dva domácí zápasy v rámci základní části. Kapitán Petr Gewiese pak z posledních šesti zápasů hned čtyřikrát nasbíral minimálně tři kanadské body.

Ohlasy trenérů

Josef Doboš (trenér HC Bobři Valašské Meziříčí): Po taktické stránce byla první třetina z naší strany velmi dobrá, navíc jsme se dostali do vedení 2:0. Od druhé třetiny začal hrát Šumperk velmi dobře, začal více bruslit, přehrával nás, a my jsme s nimi chtěli hrát zbytečně otevřený hokej místo toho, abychom hráli to, co jsme hráli první třetinu. Je to škoda, protože si myslím, že to bylo pěkné vyrovnané utkání s šancemi na obou dvou stranách, Šumperk byl nakonec o ten gól ale lepší. Mrzí mě to za kluky, dnes si bodovat určitě zasloužili.

Martin Janeček (DRACI PARS ŠUMPERK): Po velmi laxní a nepovedené úvodní třetině jsme zbraně nesložili. Během dvou následujících třetin jsme hru i výsledek otočili. Smekám před hráči, jak se s nepříznivým vývojem poprali a i přes výborně hrající domácí tým odvážíme cenné 3 body.