Draci porazili Žďár,rozhodující gól vstřelil tříbodový Gewiese

Draci porazili Žďár,rozhodující gól vstřelil tříbodový Gewiese

Dominik Mihailescu, Jaroslav Svoboda, sobota 28.12.2019
Šumperští hokejisté porazili v rámci 28. kola druhé ligy Žďár nad Sázavou. Draci byli téměř po celý zápas aktivnějším celkem. Už v sedmé minutě vedl výběr trenéra Martin Janečka 2:0. Hosté ještě dokonce první třetiny dokázali snížit. Další perioda skončila stejným výsledkem, tedy 2:1. Draci vstupovali do závěrečné části za stavu 4:2. Poslední gól prostřední části hry vstřelil PETR GEWIESE, který v tomto duelu zaznamenal tři body. V poslední třetině přidal gól Antonov, a kosmeticky jej upravil Tomáš Chlubna. Draci ve 28. kole tedy bodovali naplno.
SKUPINA ČEZ
28.kolo sobota 28.12.2019
DRACI PARS ŠUMPERK - SKLH Žďár nad Sázavou
DRACI PARS ŠUMPERK - SKLH Žďár nad Sázavou
5:3
(2:1, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Jaroš (Vachutka), 7. Gewiese (Müller, Scheuter), 32. Milfait (Gewiese, Jaroš), 37. Gewiese (Hroch, Spratek), 52. Antonov (Pokorný, Krejčiřík) – 11. Gregar (Adam), 35. Chlubna (Pleva, Wasserbauer), 60. Chlubna (Adam, Pleva). Rozhodčí: Čuňočka – Bubela, Kráľ. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. Diváci: 1488. Střely na branku: 53:22. Průběh utkání: 2:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:3.
Wanecki - Kabelka, Gewiese (C), Řezáč, Drtil, Haloda, Sedlák, Plhal – Milfait, Horký, Krejčiřík, Jaroš, Vachutka, Urban, Spratek, Pokorný, Müller, Antonov, Scheuter, Hroch, Kofroň
Sláma – Rašín, Pleva (C), Lojek, Spálovský, Kališ, Hort – Gregar, Kovářů, Heinrich, Bureš, Jícha, Wasserbauer, Prokš, Adam, Chlubna, Medel. Kunstmüller, Kadleček

Komentář k zápasu

První povánoční a zároveň poslední duel kalendářního roku 2019 začali lépe domácí. Již po 39 vteřinách překonal brankář slámu křídelní útočník elitní formace Draků TADEÁŠ JAROŠ. Vzápětí mohl srovnat Ondřej Kovářů, ale Michal Wanecki vytáhl skvělý zákrok ze svého repertoáru. Oboustranně aktivní úvodní minuty utkání nabídly i druhou trefu, a znovu se prosadil Šumperk. V sedmé minutě dokázal projet s kotoučem na holi přes celé kluziště kapitán PETR GEWIESE a někdejší juniorský reprezentant poté nadvakrát překonal Slámu.

Žádná spanilá jízda Draků za hladkým vítězstvím se však nekonala. Naopak, již v 11. minutě se Žďár vrátil do hry. MARTIN GREGAR proměnil svou brejkovou příležitost, když jeho zakončení propadlo skrze výstroj brankáře do sítě. Oba týmy ještě měly snahu do konce třetiny stav korigovat ve svůj prospěch, podstatně blíže k tomu byli 15 vteřin před koncem úvodní dvacetiminutovky Draci, ale puk těsně minul konstrukci branky.

I druhá třetina nabídla hned tři góly. První větší šanci měl ve 27. minutě Horký, ale domácí útočník tváří v tvář Slámovi neuspěl. Na přelomu utkání do druhé poloviny si Šumperk vypracoval několik minut tlaku. Ve 29. minutě ještě Sláma na poslední chvíli dostal kotouč mířící branky mimo nebezpečí, vzápětí Müller trefil branku. Ale třetí velká šance v rychlém sledu již skončila gólem. JAN MILFAIT si našel cestu před brankoviště, jeho střela se pak se štěstím dostala do sítě a Draci rázem vedli opět o dvě branky. Nicméně ne na dlouho. Ve 33. minutě musel na trestnou lavici Krejčiřík, A první vyloučení utkání, jinak hraného ve velmi disciplinovaném duchu, přineslo i trest. Chvíli před koncem početní převahy se Žďár nad Sázavou prosadil zásluhou TOMÁŠE CHLUBNY, elitní střelec dobře naložil s odraženým kotoučem.

Do kabin však mířili s dvoubrankovým náskokem domácí. Daniel Hroch poslal ideální přihrávku na PETRA GEWIESEHO a kapitán Draků přesnou ranou vstřelil svůj druhý gól v zápase. Draci pak ještě nevyužili přesilovou hru, ale ačkoliv vstupovali do poslední části hry za stavu 4:2, o osudu utkání zdaleka nebylo rozhodnuto. Plameny se však marně snažily procpat přes obranů domácích do větší šance, Wanecki moc těžkým střelám nečelil. Hosté pak sice přežili i vlastní oslabení, ale v 52. minutě inkasovali popáté. Pokorný nabídl krásnou přihrávkou šanci VLADIMÍRU ANTONOVOVI a zatímco v Ostravě v té době jeho mladí krajané začali v rámci mistrovství světa juniorů ničit Kanadu, tak v Šumperku ruský forvard zvýšil již na 5:2.

Závěr zápasu, do té doby s minimem trestů, nabídl hned čtyři vyloučení, také pak ještě jednu branku. Trefa TOMÁŠE CHLUBNY, jeho druhá v utkání, ale již jen byla kosmetickou tečkou za zápasem. Šumperk doma porazil svého soupeře 5:3 a upevnil si první místo ve skupině Východ.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (DRACI PARS ŠUMPERK): Chtěl bych poděkovat hráčům, jak se parádně zkoncentrovali na povánoční utkání. Myslím, že soupeř byl houževnatý, ale i tak jsme celý zápas ovládali. Všem fanouškům krásný a šťastný nový rok 2020.

Fotografie ze zápasu