Drakům vypálily rybník Plameny ze Žďáru nad Sázavou

Drakům vypálily rybník Plameny ze Žďáru nad Sázavou

Jaroslav Svoboda, středa 16.10.2019
Jednou to přijít muselo. A po hříchu to přišlo doma, s předposledním týmem tabulky a v zápase, který byl jako první v sezóně vysílán živě na klubovém youtube kanálu. Draci se bohužel naladit na formu z úvodních osmi kol naladit nedokázali, jedenáctidenní zápasová pauza skončila prohrou 2:4 se Žďárem nad Sázavou. Již v první třetině se hosté dokázali dostat do vedení, o které sice přišli, ale o body ne. Po neproměněném trestném střílení ze strany domácích se totiž hosté prosadili v 58. minutě a rozhodli o své výhře. Martin Janeček tak okusil poprvé jako kouč šumperského celku hořkost porážky.
SKUPINA ČEZ
10.kolo středa 16.10.2019
DRACI PARS ŠUMPERK - SKLH Žďár nad Sázavou
DRACI PARS ŠUMPERK - SKLH Žďár nad Sázavou
2:4
(0:2, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 25. Drtil (Milfait, Sedlák), 28. Vachutka (Sedlák) - 9. Heinrich (Gregar), 14. Adam (Hort), 58. Medek (Gregar), 60. Adam (Čermák). Rozhodčí: Dufka - Novotný, Pippal. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 870. Střely na branku: 54:30. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4.
Wanecki – Sedlák, Drtil, Chujac, Kabelka, Řezáč, Haloda, Plhal – Jaroš, Milfait, Vachutka – Kofroň, Spratek, Pokorný – Scheuter, Antonov, Hroch – Urban, Müller, Haluza – Šíp
Čáp – Spálovský, Wasserbauer, Lojek, Pleva, Koželuh, Hort – Kadleček, Adam, Knap, Heinrich, Kovářů, Medek, Jícha, Chlubna, Gregar, Kunstmüller, Prokš, Bureš, Čermák

Komentář k zápasu

Každá série jednou končí. Ta šumperská vzala za své hned v úvodu odvet 2. hokejové ligy.

A zápasová pauza, která trvala dlouhých 11 dnů, byla na Dracích dlouho znát. Prakticky celou první třetinu pak Žďár nad Sázavou hrozil z rychlých příležitostí a byť musel nejprve přežít dvě oslabení, dostal se do vedení. ALEŠ HEINRICH byl hráčem, který zakončoval nenadálou šanci hostů. Ti potrestali velkou chybu Draků v obranném pásmu, Wanecki neměl proti zakončení zcela osamoceného útočníka soupeře šanci. Další šanci sice Jícha neproměnil, ale o chvíli později, v čase 14:00, šli Žďárští do překvapivého vedení 2:0. Hortovu ránu usměrnil do sítě DOMINIK ADAM. Čermák pak mohl v 17. minutě navýšit již tak šokující náskok hostů, ale Wanecki ho skvěle vychytal.

Očekával se po návratu z kabin nástup domácích ve snaze utkání zlomit. A opravdu, neuběhla ani polovina třetiny a skóre bylo vyrovnané. Aktivní domácí si vynutili dva zákroky soupeře za hranou pravidel a přesilovka 5 na 3 přinesla Drakům ovoce. Milfaitovu přihrávku trefil TOMÁŠ DRTIL přesně. Následnou klasickou početní výhodu sice Šumperk již nezužitkoval, ale tlak domácích pokračoval. A ve 28. minutě již bylo vyrovnáno. Perfektně umístil svůj pokus DANIEL VACHUTKA. Zbytek třetiny pak rozkouskovala vyloučení na obou stranách, i hosté si dokonce po velmi přísném vyloučení Sedláka zahráli proti třem. Ale neuspěli.

Rozhodnout tak musela třetí třetina. V ní měl Šumperk více ze hry, často zatápěl Čápovi, ale góly nepřicházely. Ve 46. minutě měl obrovskou tutovku na holi Jaroš, ale branku nedal. Čáp se pak blýskl i v 54. minutě, kdy po faulu na Vachutku nařídil sudí Dufka trestné střílení. Sám faulovaný však gól z nájezdu nedal, blafák na forhend si Čáp pohlídal. A přišel tvrdý trest. Hosté neskládali zbraně, byť se více bránili než by ohrožovali Waneckiho. Jenže se dočkali a hlavně, v koncovce našel ROBIN MEDEK tolik potřebný klid. Kotouč prošel necelých dvě a půl minuty před koncem třetiny do sítě a Žďár nad Sázavou sáhl v Šumperku po překvapivé výhře. Tu ještě potvrdil z dalšího úspěšného výpadu druhou trefou v zápasu DOMINIK ADAM.

Draci tak poprvé v sezóně našli svého přemožitele. I tak zůstávají v čele tabulky a napravit dojem se vydají v dalším kole do Moravských Budějovic.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (Šumperk): Každá porážka je nepříjemná. A je celkem jedno, s kým přijde. Ta dnešní je ale zcela zasloužená, už jen za náš špatný výkon v první třetině. V úvodu jsme spali a soupeř jen čekal, co s ním provedeme. Ale hráli jsme špatně. Potom jsme museli dohánět ztrátu a byli jsme z toho možná nervozní. Ve třetí třetině a v závěru nám pak chyběl tlak do branky. Situace jsme přehrávali. Takhle se o vítězství nerve. Ale možná je přesně tohle ta facka, kterou jsme potřebovali dostat.

Fotografie ze zápasu