Draci míří do severních Čech, aby změřili síly s Litoměřicemi

Draci míří do severních Čech, aby změřili síly s Litoměřicemi

Zuzana Košťálová, čtvrtek 27.9.2012
Š u m p e r k - Draci letos poprvé na domácím ledě podlehli hostujícímu Mostu, který byl na nájezdy silnější. Už ale v sobotu 29. 9. 2012 mají Draci šanci vše napravit v Litoměřicích. A hlavně už poprvé v nové sezóně přivézt body z venkovního prostředí. Venku se letos Drakům zatím vůbec nedaří. V prvním kole utržili těsnou porážku 1:0 na ledě Olomouce, potom prohráli v Písku vysoko 7:4 a síly jim nestačili ani na Havlíčkův Brod. Dočká se už Šumperk nějakého bodu z ledu soupeře? Vývoj utkání můžete sledovat na tradičním onlajn přenosu zde. Anebo se vydat na stadion do Litoměřic a svými hlasivkami podpořit šumperské hráče. Takové lákadlo na výlet by mohlo být to, že za Litoměřice hraje šumperský odchovanec Lukáš Žálčík, který rovněž loňskou sezónu působil v extraligové pražské Spartě. A v šumperském kádru je to naopak Jiří Suchý, který oblékal dres Litoměřic.
SKUPINA ČEZ

Týmu HC Litoměřice se příprava na sezónu 2012/2013 vcelku povedla. Z absolvovaných jedenácti zápasů se radoval z vítězství celkem osmkrát. Jen čtyřikrát byl jejich soupeř silnější. Hned od prvního duelu nasadily Litoměřice vysoké tempo a dokázaly pětkrát v řadě vyhrát. V prvním kole nastoupily proti extraligové Spartě. Tu přehrály 4:2. Poté se utkaly s Kadaní (6:5sn), druholigovým Děčínem (5:1), Medvědy z Berouna (6:3) a s hráči z týmu Šachtar Soligorsk (3:2sn). Tento klub je také hokejovou farmou týmu HC Dynamo Minsk z KHL. Další výhru mohli Litoměřičtí slavit po zápase s francouzským týmem GAP (4:2), Mostem (5:1) a v Benátkách nad Jizerou (2:1sn).

Litoměřicím se ale vůbec nedařilo v utkání proti ústeckým Lvům. Na ledě protivníka prohrály vysoko 9:2. Další prohru Litoměřice utržily v Německu proti týmu Eispiraten Crimmitschau (3:4sn) a na ledě Mostu (1:4).


Jiří Suchý v dresu Litoměřic proti Danielu Vrdlovcovi
(foto: Pavel Svoboda, www.hokejsumperk2003.cz)

Ale vstup do sezóny se Litoměřícím nevydařil stejně jako Drakům. K prvnímu kolu se litoměřičtí hráči vydali na souboj do Mladé Boleslavi. Ačkoliv byl stav skóre po první třetině nerozhodný 1:1 a Litoměřice v zápase dvakrát vedly, nakonec podlehly 6:3. Doma proti Písku si ale Litomeřičtí už výhru ujít nenechali a porazili Písek v poměru 4:1. Cenné body si také Litoměřice přivezly ze třetího kola z venkovního utkání proti Berounu, kde vyhrály 4:3. Potom však přišly dvě porážky v řadě. Nejdříve doma s Havlíčkovým Brodem (3:4p) a v Mostě (2:3sn). K zatím poslednímu kolu první ligy se Litoměřice vydaly do Hradce Králové a domů se vezly všechny tři možné bodíky.

Nejproduktivnějšími útočníky Litoměřic jsou Jaroslav Hašek (3+4), Miroslav Forman (1+6), Jan Rudovský (3+2), Kryštof Kafan (2+2), Lukáš Žálčík (2+2). Z obránců má na svém kontě nejvíce bodů Ondřej Kříž (1+2). (zdroj: www.hokej.cz)

Zajímavé utkání to bude určitě pro litoměřického Lukáše Žálčíka, který je odchovancem šumperského hokeje. Kromě působení v pražské Spartě hrál Žálčík minulou sezónu také za Medvědy z Berouna. Takže se vlastně proti Drakům nepostaví poprvé. Šumperský obránce Jiří Suchý si také zahraje proti svému bývalému týmu. V sezóně 2011/2012 odehrál 15 zápasů za Litoměřice předtím, než přestoupil do Šumperka. V Litoměřicích stihl vstřelit jeden gól a na pět dalších přihrát.


Lukáš Žálčík, šumperský odchovanec
(foto: Pavel Svoboda, www.hokejsumperk2003.cz)

Salith Šumperk:
Štůrala (3. Vajner) - Holík, Novotný, Sedlák, Pastor, Tesařík, Suchý, Gewiese, Vrána - Stoklasa, Staněk, Plášek - Hlinka, Hulva, Vrdlovec - Haas, Kindl, Červenka - Cink, Skoumal, Blinka

HC Stadion Litoměřice
Sedláček – Kolář, Toman, Žovinec, Veselý, Švaříček, Martinka, Kříž, Sobotka – Mrňa, Žálčík, Kafan – Rudovský, Hašek, Novák – Lapšanský, Slížek "C", Šinágl – Tvrzník, Hlusička, Antončík.

Pokud se vám na výlet do Litoměřic nebude chtít, bude pro vás k dispozici textový onlajn přenos zde. Držme Drakům v sobotu pěsti, ať se jim konečně zadaří. Utkání se odehraje 29. 9. 2012 od 17:00 hodin na stadionu v Litoměřicích.