4. kolo: Šumperk porazil Porubu, ale zůstal šestý, zatímco soupeř jde do čela

4. kolo: Šumperk porazil Porubu, ale zůstal šestý, zatímco soupeř jde do čela

Jaroslav Svoboda, neděle 25.9.2016
Čtvrté kolo 2. ligy skupiny Východ je minulostí, ve všech zápasech se z vítězství radovaly domácí týmy. Nejvyrovnanější duel se odehrál v Šumperku, kam dorazila druhá Poruba. Zatímco Draci se i přes vítězství nehnuli ze šestého místa tabulky, hostům i prohra v prodloužení stačila k tomu, aby se posunula do čela tabulky. Tomu vyrážně pomohla výhra Valašského Meziříčí, které domma jasně přehrálo Hodonín. Dosavadní lídr tak přišel o svou neporazitelnost, kterou si již drží jen dvě mužstva - Šumperk a Vsetín. Valaši porazili doma poslední Techniku, zaujaly hlavně dvě branky Lukáše Finsterleho v rozmezí dvaceti vteřin.
SKUPINA ČEZ

Celý program kola odstartoval duel v Opavě, kam zamířil Nový Jičín. Domácí brankář Dušan Šafránek pak totálně vynuloval všechny střelce soupeře a Slezan vyhrál 3:0, byť vítězství si domácí celek pojistil až v závěru. Dva kanadské body si připsal Zdeněk Pavelek, který tak režíroval tříbodový zápas svěřenců Pavla Hulvy. Novému Jičínu tentokrát nepomohl ani Roman Rác, který v prvním zápase nasbíral tři kanadské body, v tom druhém tedy vyšel stejně jako jeho spoluhráči bodově naprázdno.

Nejvíce branek viděli diváci ve Valašském Meziříčí, kam tedy zajížděl vedoucí celek tabulky, Hodonín. A pro hosty se zápas změnil nepříjemnou zkušenost, když ve druhé třetině se podařilo Bobrům třikrát skórovat a odskočit do klíčového náskoku 4:1. Zvláště góly Studeného a Pořického ve 37. a 39. minuty zlomily zápas. Hodonín poprvé v sezóně prohrál a klesl na druhé místo tabulky. Poprvé bodově naprázdno vyšel i Petr Jurča, nejproduktivnější hráč ligy.

Stejně jako Draci i Vsetín odehrál ve čtvrtém kole teprve své druhé utkání v soutěži. A také úspěšně, když porazil Techniku Brno 4:0 a s impozantním skóre 10:1 po dvou zápasech má na kontě i plný počet šesti bodů. Valaši sice vedli již od 15. minuty po Kucharczykově gólu 1:0, ale rozhodnutí přinesla až ta poslední dvacetiminutovka. V ní se nejprve trefil Čuřík, pak během dvaceti vteřin dvakrát uspěl Finsterle a bylo jasno.

Jurča stále na čele bodování, Fojtík novým střelcem ligy

Hodonínský Petr Jurča sice vyšel z duelu ve Valašském Meziříčí bodově s nulou, ale i tak zůstává v čele kanadského bodování soutěže. Na kontě má tedy stále pět branek a tři asistence. Přiblížil se k němu však Josef Fojtík, který vydatnou měrou pomohl právě k porážce Hodonína svému Valašskému Meziříčí. Fojtík má nyní šest kanadských bodů, za pět branek a jednu asistenci. Za pozornost určitě stojí páté místo v bodování soutěže u Lukáše Finsterleho, který na své čtyři trefy a jednu asistenci potřeboval pouhé dva zápasy. Šumperská dvojice Vladimír Cink a Daniel Hroch se ziskem dvou branek a dvou asistencí otevírají druhou desítku bodování soutěže.

Nejlepším střelcem soutěže je nově Josef Fojtík, útočník Bobrů z Valašského Meziříčí. Ten dvěma góly pomohl k vítězství svého týmu ve 4. kole a na kontě tak nyní má již pět vstřelených branek. Tedy stejně jako Petr Jurča, ale oproti šumperskému odchovanci na dosažení pěti gólů potřeboval o zápas méně. Čtyři góly na svém kontě má nyní trio hráčů z ligového pole, a to Lukáš Finsterle ze Vsetína, hodonínský Jakub Kadlec a porubský Jan Hudeček, který však v Šumperku neskóroval.

Nejvíce gólových nahrávek pak mají na kontě obránce Marek Slavík z Poruby a hodonínský útočník Petr Peš. Hned za nimi jsou se čtyřmi nahrávkami na gól dva obránci, meziříčský Žabčík a porubský Ivan Puzič, který ještě nedávno oblékal šumperský dres.