Draci neudrželi čtyřbrankové vedení, gólovou přestřelku ovládl Frýdek-Místek

Draci neudrželi čtyřbrankové vedení, gólovou přestřelku ovládl Frýdek-Místek

Kateřina Glogarová, Vanessa Vařeková, pondělí 18.10.2021
Dohrávka 11. kola přinesla v hale Polárce drama se špatným koncem. Draci měli výborný vstup do zápasu, když se dokázali propracovat až k čtyřbrankovému vedení. To ale domácí postupně stahovali a na konci druhé periody už byl rozdíl ve skóre pouze jednogólový. V poslední třetině navíc Frýdek-Místek dokázal rychle srovnat. Velký obrat dokonal necelé čtyři minuty před koncem Jakub Teper, který upravil konečné skóre na 6:5. Draci se tak po nadějném vstupu do zápasu vrací do Šumperka bez bodu.
SKUPINA ČEZ
11.kolo pondělí 18.10.2021
HC Frýdek-Mistek - DRACI PARS ŠUMPERK
HC Frýdek-Mistek - DRACI PARS ŠUMPERK
6:5
(0:3, 4:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 24. Klimša (Peterek, Zbořil), 25. Christov (Klimša, Zbořil), 36. Matiaško (Martynek, Peterek), 40. Matiaško (Peterek, Martynek), 44. David Bartoš (Lyszczarczyk), 57. Teper (David Bartoš, Lyszczarczyk) – 3. Vachutka (Machů, Kohút), 11. Kohút (Vildumetz, Machů), 12. D. Kindl (Březák), 22. Žálčík (Březák), 27. A. Furch (Machů). Rozhodčí: Čáp, Květoň – Hanzlík, Gančarčík.. Vyloučení: 4:3 navíc Komorski (FRM) a Drtil (SUM) 5 + do konce utkání (hrubost). Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 710. Střely na branku: 34:29. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:5, 6:5.
Šimboch (12. Foltán) – Zbořil, J. Michálek, Ciura, Teper, J. Adámek, Matyáš – Lyszczarczyk, David Bartoš, Tadeáš Král – Christov, Komorski, Klimša – Matiaško, Peterek, Martynek – Matěj, Čmiel, Ján Blaško.
Dolejš – Pěnčík, Drtil, Březák, Hrachovský, Řezáč, Machů, Dudycha, L. Rutar – Vildumetz, D. Kindl, Žálčík – Lednický, Kohút, Vachutka – A. Furch, Spratek, Scheuter – Antoníček, J. Horký.

Komentář k zápasu

Dohrávku 11. kola Chance ligy ve Frýdku-Místku začal lépe Šumperk. Hned první vyslaná střela z hole Daniela Vachutky skončila gólem. Ve 4. minutě se provinil faulem šumperský kapitán Denis Kindl. Do obrovské šance se dostal domácí Jonáš Peterek, který orazítkoval tyč. V 10. minutě si přesilovku zahrál také Šumperk a narozdíl od Frýdku-Místku, početní výhodu zužitkoval. Dávid Kohút dostal přihrávku od Tomáše Vildumetze a přesnou střelou k bližší tyči překonal Juraje Šimbocha. Uběhlo přesně 30 vteřin a Draci se radovali již potřetí. Denis Kindl vyslal z pravého kruhu tvrdou střelu, která skončila v levém horním rohu. Frýdek-Místek ihned zareagoval a vystřídal brankáře. Místo Juraje Šimbocha se mezi tři tyče postavil Frederik Foltán, který už do konce třetiny nedopustil změnu skóre. Do kabin se tak odcházelo za stavu 3:0 pro Draky.

Hned v úvodu druhé periody byl potrestán dvouminutovým trestem hostující Tomáš Drtil za nedovolené bránění. Domácím se ale přesilová hra vůbec nepovedla. Draci při vlastním oslabení ujeli soupeři v přečíslení dva na jednoho. Lukáš Žálčík to vzal na sebe a parádní trefou zvýšil stav utkání na 4:0. Ve 23. minutě opět fauloval Šumperk. Na dvě minuty za sekání si šel odpočinout Tomáš Machů. Tentokrát Rysi přesilovku dokázali proměnit. Peterkovu střelu tečoval před bránou David Klimša. Ve 25. minutě snižoval na 2:4 domácí Vít Christov. S góly se dnes evidentně roztrhl pytel. Ve 27. minutě přidal pátou branku Šumperku Aleš Furch. Přestože Draci navýšili svůj náskok, byl to domácí celek, jenž si vytvořil obrovský tlak. Ve 36. minutě se skóre znovu měnilo. Na rozdíl dvou branek snižoval Michal Matiaško, který střelou z prostoru mezi kruhy rozvlnil hostující síť. Vše nasvědčovalo tomu, že druhá třetina skončí za stavu 3:5, jenže opak se stal pravdou. Zároveň se sirénou dorazil puk do brány Michal Matiaško. Šumperští hokejisté se ještě snažili branku odvolat, protože měla padnout až po konci třetiny. Rozhodčí ale neměli k dispozici video, branku tak uznali.

Do třetí třetiny sice Draci vstoupili s náskokem jedné branky, ale ne v úplně dobrém rozpoložení. To se odrazilo na jejich hře a ve 44. minutě bylo srovnáno. David Bartoš dostal přihrávku do prostoru před bránou a neměl sebemenší problém trefit odkrytou klec. Šumperk si následně vytvořil několik slibných šancí, ale ani jedna neskončila gólovou radostí. Skvěle rozehraný zápas pro Draky nakonec skončil obrovským zklamáním. Neuvěřitelný obrat Rysů dokončil Jakub Teper, jenž svojí tvrdou střelou zajistil domácímu mužstvu zisk tří bodů. Draci tak prohospodařili slušný čtyřbodový náskok a domů se vrací s hodně hořkou porážkou 5:6.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (DRACI PARS ŠUMPERK): V první řadě chci poděkovat fanouškům, kteří vážili cestu do Frýdku-Místku a zároveň se jim chci omluvit za to, že jsme je zklamali. Dnešní utkání zatím nechci nijak hodnotit. Hodně věcí si musím nechat projít hlavou a utkání pořádně zanalyzovat.

Mojmír Trličík (trenér HC Frýdek-Místek): Jo, byl to skvělý hokej, k vidění jedenáct gólů, diváci si určitě zápas užili. Ať už ti, co fandí pouze hokeji, nebo ti naši, hlavně domácí, fanoušci. Jinak pro aktéry to byl jasně infarktový zápas, kdy jsme dokázali otočit z 0:4 a 2:5 na tříbodové vítězství. Tohle je známka síly tohoto mužstva a ukázka toho, že je to jeden tým. I když se to zatím doma ještě nepovedlo, tak ten společný cíl prostě vyhrát každý zápas, tak dnes se povedl úplně se vším všudy. Klíčových momentů bychom dnes našli víc, hodně důležitý byl gól v závěru druhé třetiny. Určitě jsme ale ve druhé části zápasu měli ten duel pod kontrolou. Bylo tam spoustu brejků dva na jednoho. I proto věřím, že i kdyby ten gól nepadl, tak ta víra a síla mužstva by následně přeci jen úspěch slavila. Dát skvělému brankáři Dolejšovi šest branek je mimořádný úspěch a musím říct, že i když šestkrát inkasoval, tak pořád patřil k nejlepším hráčům soupeře.