Do třetice už to vyšlo! Draci vezou ze západních Čech vítězství

Do třetice už to vyšlo! Draci vezou ze západních Čech vítězství

Michal Krobot, Vanessa Vařeková, sobota 2.10.2021
Utkání 7. kola CHANCE ligy mezi Šumperkem a Sokolovem je minulostí. Draci úspěšně vyzvali domácí Baník a připisují si další tři body do tabulky. Ze začátku zápasu srážely hru Draků chyby v obranném pásmu, ale postupem času si obránci zvykli na sokolovké tempo. Duel rozhodly přesilové hry pět na tři, ve kterých se Šumperk dokázal prosadit jak v početní výhodě, tak i v nevýhodě. Dvěma góly se potom blýskli Tomáš Vildumetz a Lukáš Žálčík.
SKUPINA ČEZ
7 sobota 2.10.2021
HC Baník Sokolov - DRACI PARS ŠUMPERK
HC Baník Sokolov - DRACI PARS ŠUMPERK
2:5
(2:1, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Tomi, 17. Jiskra (T. Jandus, M. Sloboda) – 13. Vildumetz (Bernovský, Kohút), 25. Vildumetz (Šilhavý, Dudycha), 28. Šilhavý, 40. Žálčík (Macuh, Vildumetz), 59. Žálčík (Vachutka, Hrachovský). Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek – Belko, Kokrment. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 607. Střely na branku: 35:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:5.
A. Beran (41. Cichoň) – A. Rulík, J. Novák, J. Pohl, Strejček, Klikorka, Ra. Jeřábek, Klejna – Vracovský, Kverka, Šmerha – Šik, T. Rohan, Tomi – T. Jandus, Jiskra, M. Sloboda – D. Novotný, Hašek, Křemen.
Mokry – Drtil, Pěnčík, Hrachovský, Březák, Dudycha, Řezáč, L. Rutar – Žálčík, Macuh, Vachutka – Bernovský, Šilhavý, Vildumetz – P. Kratochvíl, Kohút, A. Furch – Antoníček, Spratek, Scheuter.

Komentář k zápasu

Úvodní třetina začala lépe pro domácí Sokolov. Hned v 1. minutě zápasu se radoval z první branky. Po chybě šumperského Jakuba Březáka se dostal k puku Vojtěch Tomi, který obelstil hostujícího Vojtěcha Mokryho a úspěšně zakončil. V dalším průběhu první periody se hra vyrovnala. Na obou stranách bylo k vidění několik slibných šancí. Skóre se ovšem měnilo až ve 13. minutě. O vyrovnávací branku se postaral Tomáš Vildumetz, který dostal přesnou přihrávku od Jana Bernovského a prostřelil domácího Adama Berana. Do konce třetiny se stav utkání stihl změnit ještě jednou. Vedení na stranu Sokolova vrátil Vít Jiskra, jenž ránou z první rozvlnil hostující síť.

Druhé dějství bylo zcela v režii šumperského celku. Ve 25. minutě opět srovnal skóre hráč s číslem dvacet Tomáš Vildumetz. Během druhé třetiny jsme byli svědky několika trestů na straně hostujícího mužstva. Draci ale dokázali všechna oslabení ubránit. Dokonce při dvojnásobné početní nevýhodě skórovali! V obranném pásmu se ujal puku Vojtěch Šilhavý, přebruslil celé kluziště a tvrdou ránou pod břevno zvýšil na 2:3. Ke konci třetiny to byli naopak šumperští hokejisté, kteří si zahráli dvojnásobnou přesilovou hru. Narozdíl od domácích ji ale dokázali zúročit. Autorem čtvrtého gólu se stal dnešní kapitán Draků, Lukáš Žálčík, který úspěšně zakončil ke vzdálenější tyči.

Ve třetí třetině došlo ke střídání brankářů na straně Sokolova. Mezi tři tyče se místo Adama Berana postavil Oldřich Cichoň. Sokolov v poslední dvacetiminutovce chtěl za každou cenu zvrátit nepříznivý stav, o tom svědčí i počet střel vyslaných na Vojtěcha Mokryho. Jenomže ze slibných šancí nedokázal vykouzlit gól. Poslední slovo tak měli hosté. Šumperští hokejisté v 59. minutě uháněli na domácího brankáře v přečíslení tři na jednoho. Daniel Vachutka našel přesnou přihrávkou Lukáše Žálčíka, který bez problému poslal puk za záda Oldřicha Cichoně. Draci se tak po dvou porážkách opět mohli radovat z vítězství 5:2.

Ohlasy trenérů

Lukáš Majer (DRACI PARS ŠUMPERK): „V první řadě bychom chtěli poděkovat fanouškům, kteří vážili tak dlouhou cestou, aby nás podpořili. Hrozně moc si toho vážíme a hlavně tu podporu vnímáme. Myslím si, že nám to i pomohlo v první třetině, kdy nám Sokolov utekl do vedení. Nemyslím si, že to bylo nějakým způsobem ovlivněné tím, že Sokolov hrál dobře. Spíše to bylo tím, že ten začátek byl z obou stran takový vlažný. Po rychlé brance Sokolova byla na naší straně znát obrovská pracovitost a v tomto duchu pak pokračoval celý zápas. Mužstvo si celou dobu šlo za svým cílem a tímto způsobem jsme našli cestu k vítězství. Spoustu věcí se učíme za pochodu a jsme rádi, že jsme dnes proti tak silnému soupeři dokázali vzdorovat celých šedesát minut.“

Martin Štrba (HC Baník Sokolov): „Velká ostuda. Stydím se za to, co jsme dnes předvedli. Chtěl bych se omluvit všem lidem co nám přišli fandit, protože dnešní výkon byla katastrofa. Roli hrály opět nevyužité přesilovky, ve kterých máme zkušené hráče a pokud to nesehrají oni, tak už nevím. Nikdo jiný to za ně neudělá. Musíme začít hrát to, co máme nacvičené, jinak to takhle bude dopadat častěji.“