Draci vezou z Vrchlabí bod, utkání musely rozhodnout až nájezdy

Draci vezou z Vrchlabí bod, utkání musely rozhodnout až nájezdy

Kateřina Glogarová, Raina Tomanová, sobota 18.9.2021
Draci bodovali i ve třetím zápase v řadě, když z ledu Vrchlabí vezou bod za prohru v samostatných nájezdech. Šumperští hráči v utkání dvakrát vedli, Vrchlabí ale vždy na šumperské trefy dokázalo odpovědět. Utkání tak došlo do až do prodloužení, které Draci odehráli téměř celé v početní výhodě, ale ani zde jsme vítěze nepoznali. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy. Tady byli úspěšnější domácí, kteří proměnili tři nájezdy, zatímco Šumperk jen dva. Svěřenci Martina Janečka a Lukáše Majera si do tabulky připisují jeden bod a bodují tak i ve třetím utkání v úvodu sezóny.
SKUPINA ČEZ
3.kolo sobota 18.9.2021
HC Vrchlabí - DRACI PARS ŠUMPERK
HC Vrchlabí - DRACI PARS ŠUMPERK
3:2sn
(0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 24. Jelínek (Kajínek, Kynčl), 48. Matýs (Mrňa, Kaut), rozh. náj. Zeman – 1. Šilhavý (Březák), 34. Vildumetz (Macuh). Rozhodčí: Zavřel, Zubzanda – Polák, Sedláček. Vyloučení: 4:3 navíc Matýs (VRC) 5 + do konce utkání (vražení na hrazení). Bez využití. Diváci: 503. Střely na branku: 34:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2.
Soukup – Linhart, Oliva, Kajínek, Zdráhal, Voženílek, Nedbal – Heřman, Urban, Koffer – Matýs, Kaut, Mrňa – Zeman, Pochobradský, Chalupa – Kynčl, Machač, Jelínek.
Mokry – Pěnčík, Drtil, Březák, Hrachovský, Řezáč, Dudycha – Vildumetz, Kindl, Vachutka – Šilhavý, Macuh, Scheuter – Kratochvíl, Kohút, Furch –Kučera, Spratek, Antoníček – Horký.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu se jednoznačně povedl lépe hostům. Ti hned z první akce skórovali, v čase 0:54 se trefil Vojtěch ŠILHAVÝ a zajistil tak týmu jednobrankový náskok. Poté přišlo vyloučení na domácí straně. Kajínek si málem poslal puk do vlastní branky, následně se do šance dostal Vachutka. Domácí se ale ubránili. V 5. minutě byl vyloučen také šumperský hráč. HC Stadion ale tuto možnost bohužel ke srovnání nevyužil. Machač nahrávat Jelínkovi v 7. minutě, ale Mokry byl připravený. Vachutkův pokus zachytil Oliva, ten si pak nahazoval před Mokryho. V 15. minutě byl vyloučen domácí Urban, ale tentokrát Draci svou výhodu nevyužili. Betony musel Soukup použít po pokusu Spratka v 17. minutě. Kindl v poslední minutě trefil pouze boční síť a hosté tak odcházeli do šaten spokojenější.

Hned na začátku druhé třetiny byl vyloučen hostující Pěnčík, Mrňa poslal prudkou střelu na Mokryho, ale ten puk vyrazil ramenem. Hosté již byli v plném počtu, když se znovu do útoku dostalo Vrchlabí. A tentokrát akce krkonošského týmu skončila brankou. V čase 23:20 srovnal Tomáš JELÍNEK, který se trefil mezi betony. Ve 25. minutě střílel Kaut a tento pokus byl pro brankáře problémový. Stejně jako střela od Zemana. Vrchlabí se dařilo zůstávat v útočném pásmu, ale branka zatím nepadla. V polovině zápasu překvapil Soukupa Vachutka, ale gólman předvedl skvělý zákrok. Na druhé straně se pokusil Pochobradský o střelu. Následovalo vyloučení Kajínka. Domácí již byli v plném počtu, když si Draci znovu vzali vedení. V čase 33:32 se trefil Tomáš VILDUMETZ. Ve 34. minutě byl vyloučen hostující Šilhavý. Přesilovka se ale domácím vůbec nedařila. Pochobradský ani Mrňa nedostali puk za Mokryho. Poslední minuty druhé části byly ve znamení několika velkých šancí, ale ani jeden gólman puk za záda nepustil. Znovu ale do šaten odcházeli hosté s náskokem jednoho gólu.

Ve třetí třetině tak bylo potřeba zabrat, aby domácí brali body. Soukup musel hned po 11 vteřinách hry zasahovat proti Vachutkovi. Tento hráč byl dnes velmi při chuti a každou chvíli na Soukupa posílal střelu. Ve 47. minutě střílel Řezáč, ale trefil pouze Soukupovy betony. V čase 47:07 bylo znovu vyrovnáno, a to zásluhou Ondřeje MATÝSE, který sám ujel na Mokryho a puk uklidil pod horní tyč. Vrchlabí se tak dostalo znovu do hry. I tak se Draci často dostávali před Soukupa, ten si ale se všemi pokusy poradil. V 51. minutě přišlo vyloučení na domácí straně, ale Šumperk se k ničemu za dvě minuty nedostal. Pochobradský střílel z mezikruží, následovala střela na druhé straně od Vildumetze. Konec třetí třetiny už se jen dohrával, Draci se dostali na zakázané uvolnění. K vidění bylo ještě vyloučení na vrchlabské straně, a to na 5 minut + do konce utkání. Trest za Matýse odpykal Jelínek.

Prodloužení začal svou střelou Kindl, ale ta šla vedle. Soukup chytil puk do náručí po poklusu Drtila. Střelu od Kratochvíla zase zablokoval vrchlabský Zdráhal. Ten nakonec vystřídal, a branku diváci v prodloužení neviděli. Rozhodnout tak museli samostatné nájezdy. Po úpravě ledové plochy se na led vydal Mrňa, který ani netrefil branku. Neúspěšný byl také Vachutka. Druhá série skončila také neúspěchem. Ve třetí se pro změnu trefili oba soupeři. Ve čtvrté sérii byl úspěšný Heřman, který se trefil nad vyrážečku. Na 2:2 srovnal Macuh, pátou sérii začal gólem Tomáš ZEMAN V páté sérii ale netrefil branku Vildumetz, a HC Stadion tak bral druhý bod.

Ohlasy trenérů

Petr Hlaváč (HC Stadion Vrchlabí): Dnes jsme do zápasu vstoupili velmi špatně. Nepovedla se nám vůbec první třetina, byli jsme nesoustředění, nervózní, dovolili jsme soupeři dostat se do vedení a těžko jsme se z toho dostávali. Nicméně ve druhé třetině se začala naše hra zvedat, měli jsme tam nějaký tlak, určitý počet šancí vyrovnat, ale opět po našem faulu jsme dostali gól v oslabení na 2:1 a byli jsme ve stejné situaci po dvou třetinách jako po první. Ve třetí třetině se nám naštěstí podařilo vyrovnat, v prodloužení ubránit dlouhé oslabení a penaltový mág Jakub Soukup zařídil, že jsme získali další bod. Samozřejmě úspěšní střelci to samý. Jsme nakonec za ty dva body rádi. Chtěli jsme tři, máme dva, ale nedá se nic dělat. Dva body jsou lepší než nic a my jsme po dvou třetinách k tomu nic byli blíž. Teď se soustředíme na Kadaň, kde budeme potřebovat tři body, nebude to nic jednoduchého. Příští víkend nás čeká Jihlava a doufám, že ten stadion trošku zaplníme, protože budeme fanoušky potřebovat.

Martin Janeček (DRACI PARS ŠUMPERK): Před zápasem bychom bod brali, protože jsme věděli, že je Vrchlabí silné. Ovšem po zápase panuje určité zklamání. Ruku na srdce, nezasloužili jsme si vyhrát ze dvou důvodů. Prvním důvodem bylo to, že jsme inkasovali gól na 2:2 po obrovské hloupé chybě a druhým byla neproměněná dlouhá přesilová hra. Soupeř tedy zaslouženě bral o bod víc. Chtěli bychom ještě poděkovat fanouškům, kteří nás přijeli do Vrchlabí podpořit.