Draci vezou první body! Mohutný závěr korunovaly nájezdy

Draci vezou první body! Mohutný závěr korunovaly nájezdy

Michal Krobot, sobota 11.9.2021
Draci vstoupili do nového ročníku CHANCE ligy na výbornou. Z ostravské Poruby vezou dva veledůležité body. Poruba měla velice silné pasáže, ve kterých Šumperk jasně přehrávala, ale tým Martina Janečka vždy dokázal najít odpověď. Draci v závěru zápasu těsně prohrávali, ale v poslední minutě se prosadil Rok Macuh a poslal utkání do prodloužení. Nastavený čas nerozhodl a konečnou výhru vystřílel dvěma úspěšnými nájezdy Dávid Kohút.
SKUPINA ČEZ
1 sobota 11.9.2021
HC RT TORAX PORUBA 2011 - DRACI PARS ŠUMPERK
HC RT TORAX PORUBA 2011 - DRACI PARS ŠUMPERK
2:3sn
(0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 29. Jenyš (Vachovec, Guman), 44. Hotěk (Gřeš) – 36. P. Kratochvíl (Drtil), 60. Macuh (Spratek, Šilhavý), rozh. náj. Kohút. Rozhodčí: Dědek, Šudoma – Gančarčík, Hranoš. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 350. Střely na branku: 32:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3.
Mustukovs - Husa, Szathmáry, Žovinec, Kozák, Urbanec, Voráček, Houdek - Korkiakoski, Bitten, Gřeš - Stloukal, Vachovec, Guman - Špaček, Toman, Jenyš - Brodek, Hotěk, Kanko
Mokry - Pěnčík, Drtil, Březák, Hrachovský, Řezáč, Rutar - Žálčík, Kindl, Vachutka - Šilhavý, Macuh, Vildumetz - Kratochvíl, Kohút, Furch - Kučera, Spratek, Scheuter - Antoníček

Komentář k zápasu

Úvod zápasu pojaly oba celky poměrně opatrně, avšak chybám v obranných pásmech se hráči nevyhnuli. Hned v první minutě se sám před Muštokovsem ocitl Lukáš Žálčík, ale jeho bekhendový pokus neuspěl. Naopak největší šance domácích přišly v početní výhodě. Nebezpečné střely Gunama, Husy nebo Korkiakoskiho likvidoval Vojtěch Mokry. Do velkých problémů potom dostala Porubu první šumperská letka necelé dvě minuty před koncem třetiny, kdy se do zajímavé střelecké pozice dostal Vachutka. První třetinu si ale gólmani pohlídali a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Do druhé části vstoupila aktivněji domácí Poruba, která měla několik velkých šancí, ale proměnit dokázala jen jednu. V početní výhodě našel krásným pasem Vachovec Pavla Jenyše, který tvrdou střelou ze zápěstí poslal puk do šumperské branky. Draci se ale z velkého presu soupeře dokázali dostat. Janečkovu mužstvu patřil konec prostřední části, kdy si v předbrankovém prostoru mazácky našel puk Petr Kratochvíl a velmi chytře poslal kotouč za záda ležícího Muštukovse.

Taktéž do poslední části vstoupili lépe porubští hokejisté, kteří si hned po pár minutách vymíchali další gól. Šikovnou akci začal Tomáš Greš, když jemně poslal puk na najíždějícího Michala Hoťka a ten rychlým blafákem do protipohybu překonal brankáře Draků. Šumperk nic nebalil a po zbytek času se hnal za vyrovnáním. Obětavost porubských hokejistů málem uchránila Muštukovse, ale v poslední minutě dokázal krásným nájezdem vyrovnat Rok Macuh.

První minuty prodloužení patřili jednoznačně Drakům, kteří ostravským hokejistům nepůjčili puk. Postupem času se ovšem domácí začali osmělovat. V závěru prodloužení chytil velkou šanci Mokry, ale nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých byli šťastnější Draci. Rozhodující gól vstřelil Dávid Kohút jako jediný střelec Šumperka.

Ohlasy trenérů

Jiří Šejba (HC RT TORAX Poruba 2011): Hodnotí se mi to těžce, protože jsme prohráli na nájezdy. První část byla z naší strany nervózní, kotouč nás neposlouchal. V druhé třetině jsme se trochu srovnali, bylo vidět, že máme větší tlak. Puky jsme nahazovali a když jsme vsítili branku, tak nám kotouče najednou zase odskakovaly a nemohli jsme se dostat přes útočnou modrou čáru. Takhle se za vítězstvím nejde. V třetí třetině jsme vyhrávali 2:1 a v poslední minutě dostaneme takový gól. V těchto momentech to musí hráči takticky odehrát a držet kotouč u mantinelu. Jsem tedy velice nespokojený. Hráči se musí probudit, vzali jsme je sem jako lídry a zatím nám to v zápasech nepotvrzují.

Lukáš Majer (DRACI PARS ŠUMPERK): Začátek utkání byl hodně soustředěný a koncentrovaný, jak to v prvních kolech bývá. Z naší strany byla první třetina slušná a především organizovaná. Postupem času ale soupeř přebíral iniciativu a pro nás bylo naprosto klíčové, že nám soupeř ve druhé třetině vstřelil jenom jednu branku a neutekl do většího gólového rozdílu. Celkově si myslím, že o výsledku zápasu rozhodly takové ty žetony, jako je tvrdá práce a sebeobětování, které byly společně s celkovou připraveností na naší straně. Díky tomu si odvážíme dva body.

Fotografie ze zápasu