Draci nestačili na Kadaň, tu střídají na dně tabulky

Draci nestačili na Kadaň, tu střídají na dně tabulky

Kateřina Glogarová, Michal Krobot, středa 16.12.2020
Šumperk v souboji dvou nejhorších týmů tabulky nestačil na Kadaň, kterou tak střídá na dně tabulky. Už úvod zápasu nebyl pro Draky dobrý. Ve druhé minutě se Trhači prosadili z přesilové hry. Na tuto trefu sice dokázali domácí ještě zareagovat. Hosté ale následně dvěma góly ve dvou minutách převrátili vývoj zápasu na svou stranu. Ve druhé třetině snižoval na rozdíl jedné branky Kratochvíl, jenže hosté znovu rychle odpověděli na tuto trefu. Do konce druhé části navíc ještě přidali další branku a do posledního dějství se tak vstupovalo za stavu 2:5. Ve třetí periodě byli Trhači znovu úspěšnější. Na 2:6 zvyšoval Chlouba. Za domácí se pak prosadil Král, to bylo ze strany domácích vše. Poslední slovo zápasu měla Kadaň, konkrétně Koblížek, který upravil skóre na končených 3:7.
SKUPINA ČEZ
15.kolo středa 16.12.2020
DRACI PARS ŠUMPERK - SK Trhači Kadaň
DRACI PARS ŠUMPERK - SK Trhači Kadaň
3:7
(1:3, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 10. Horký (Danielčák, Gewiese), 25. Kratochvíl (Krejčiřík, Weintritt), 45. Král (Scheuter) – 2. Koblížek (Kubát, Morong), 13. Morong (Seemann, Havel), 15. Kottek (Chlouba, J. Svoboda), 28. R. Havel (Morong, Seemann), 34. Houška (Kubát), 44. Chlouba, 48. Koblížek (Chlouba, J. Svoboda). Rozhodčí: Doležal, Barek – Polák, Bohuněk. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:1. Diváci: 0. Střely na branku: 47:36. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:6, 3:6, 3:7.
Peksa (28. Altrichter) – Gewiese, Ševčík, Weintritt, Kabelka, Věntus, Nepokoj, Viktorin – Jaroš, Milfait, Král – Krejčiřík, Baláž, Kratochvíl – Uhlík, Spratek, Hroch – Horký, Scheuter, Danielčák.
Hanuljak – Kottek, Trefný, Havel, Seemann, Karmaškov, Kubát, T. Běhula – J. Svoboda, Chlouba, Havlín – Bucek, Morong, Koblížek – Houška, M. Svoboda, Homer - Hradecký.

Komentář k zápasu

V tomto utkání se na první branku nemuselo čekat vůbec dlouho. V první minutě Ondřej Ševčík vyhodil puk mimo hrací plochu a Trhači hráli přesilovou hru. Obránce Karel Kubát vypálil dělovou ránu od modré čáry a Tomáš Koblížek ztečoval puk za šumperského gólmana. V polovině třetiny se Josef Danielčák dostal k puku za obranou Kadaně a krátkým pasem do předbrankového prostoru našel Jakuba Horkého, který střelou k levé tyči vyrovnal skóre. O necelé tři minuty později vjel Matěj Morong do útočného pásma a krásnou šibenicí překonal Marka Peksu. Konec třetiny ještě přinesl gól Marcela Kuttka a Kadaň šla do dvoubrankového trháku.

Tentokrát vstup do třetiny vyšel lépe Drakům. Rychlé přečíslení dva na jednoho zakončil Petr Kratochvíl, jehož tvrdá střela rozvlnila síť za zády Hanuljaka. Kadaň si ale své dvoubrankové vedení vzala rychle zpátky. Radek Havel po nahrávce Matěje Moronga nahodil puk na šumperskou branku, ale Marek Peksa tenhle kotouč nedokázal zkrotit. Následně došlo ke střídání brankařů a na led vkročil Martin Altrichter. Ve třicáté čtvrté minutě se opět prosadili hosté. Trhači v útočném pásmu roztočili přihrávkový kolotoč, na jehož konci pálil Vladislav Houška. Po dvou třetinách tak hosté vedli o tři branky.

První tři mnuty třetí části snad ani Draci nepustili Kadaň ke kotouči. Ovšem poté udělal domácí kapitán hrubou chybu při rozehrávce a Roman Chlouba perfektní kličkou obelstil Altrichtera. Hned za jednu minutu ale Šumperk dokázal odpovědět. Na tři šest snižoval Tadeáš Král. Ve čtyřicáté osmé minutě si vzali slovo opět hosté. Brejk dva na jednoho využil Tomáš Koblížek. Tímto gólem Trhači vsítili už sedmou a poslední branku. Zápas skončil čtyřbrankovým rozdílem 3:7.

Ohlasy trenérů

Martin Sobotka (DRACI PARS ŠUMPERK): Takový průběh jsem nečekal. Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Šlo o to, kdo bude na Vánoce poslední. Bohužel se nám zápas nepovedl. Těžko se to soudí takhle rychle po zápase. Do problémů jsme se dostali v podstatě hned v první minutě, jelikož jsme vyhodili puk a dostali jsme v přesilovce gól na jedna nula. Vyrovnali jsme, ale hned na to jsme dvakrát inkasovali a prohrávali tři jedna. Dnes se nám to vůbec nepovedlo. Pořád jsme dotahovali a dostávali úplně jednoduché góly. Soupeř nás vyškolil v produktivitě. Ani bych neřekl, že byli herně lepší. Prostě jsme své šance neproměnili a soupeř ano.

Petr Rosol (SK Trhači Kadaň):Tentokrát se nám vydařil vstup do utkání. Z první přesilové hry jsme hned vsítili gól a od toho se také následně zápas odvíjel. Hráli jsme dobře dozadu, dostali jsme se do rozdílu dvou branek a po zbytek utkání jsme si již náskok ohlídali. Soupeře jsme v podstatě k žádným větším šancím nepouštěli.