Čekání na výhru pokračuje, Draci podlehli Jihlavě

Čekání na výhru pokračuje, Draci podlehli Jihlavě

Kateřina Glogarová, Alena Ryšavá, pondělí 28.9.2020
Šumperské čekání na první výhru pokračuje. Zápas s Jihlavou nezačal pro domácí špatně. V patnácté minutě se dostali do vedení zásluhou Daniela Spratka. Hosté ale dokázali po třech minutách vyrovnat stav utkání. Draci mohli jít ještě před první sirénou znovu do vedení, po faulu na Bernovského nařídil rozhodčí trestné střílení. Ten stejný hráč ho ale nedokázal proměnit. Ve druhé periodě padla jedna branka. O tu se postarala Dukla, konkrétně Matěj Zadražil. Do poslední části hry vstoupili znovu lépe hosté. Filip Eliáš dokázal přebruslit Dominika Věntuse a bekhendovým pokusem poslal kotouč do sítě. V přesilové hře pak dokázal snížit stav utkání na 2:3 Petr Gewiese. O vyrovnání se Draci snažili při závěrečné power-play, gól z toho ale nebyl a tak si svěřenci Viktora Ujčíka ze Škoda arény odváží všechny body.
SKUPINA ČEZ
6.kolo pondělí 28.9.2020
DRACI PARS ŠUMPERK - HC Dukla Jihlava
DRACI PARS ŠUMPERK - HC Dukla Jihlava
2:3
(1:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 15. Spratek (Jaroš, Kratochvíl), 53. Gewiese (Jaroš, Spratek) – 18. Černý (Čachotský, Illéš), 31. Zadražil (Illéš, Čachotský), 49. Eliáš. Rozhodčí: Dědek, Fiala – Hranoš, Gančarčík. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 512. Střely na branku: 21:35. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3.
Peksa – Nepokoj, Gewiese, Dosek, Kabelka, Řezáč, Weintritt, Věntus – Hroch, Král, Uhlík – Bernovský, Baláž, Krejčiřík – Kratochvíl, Spratek, Jaroš – Horký, Scheuter, Kučera.
Fučík – Krenželok, Kolář, Černý, Eliáš, Bilčík, Mareš, Černohorský – Čachotský, Zadražil, Illéš – Jiránek, Fronk, Pekr – Harkabus, Poletín, Chlubna – Havránek, Lichanec, V. Brož.

Komentář k zápasu

První třetina sobotního utkání byla dlouho gólově chudá. Jihlava byla střelecky aktivnější, usazovala se v útočném pásmu a ostřelovala Peksu. Draci sice stříleli méně, ale brankami hrozili hlavně ze samostatných úniků a přečíslení. V zakončení Šumperanům vytrvale bránil hostující brankář Fučík, ten však v 15. minutě kapituloval. Domácí Jaroš nahodil kotouč do předbrankového prostoru, kde se k němu nejrychleji dostal Daniel Spratek. Draci šli do vedení, to však nemělo dlouhého trvání. V 18. minutě Dukla srovnala, když po přesné přihrávce Čachotského zakončil do horní části Peksovy kleceTomáš Černý. Dvě minuty před koncem měli domácí šanci překlopit první periodu na svou stranu. Při samostatném uniku na bránu byl faulován Bernovský. Hlavní arbitr nařídil trestné střílení, které ale šumperský forvard neproměnil.

Druhou dvacetiminutovku zahájili Draci oslabením. Ve stejném čase byli vyloučeni domácí Dosek a Kabelka. Šumperští hokejisté hru v početní nevýhodě, hlavně díky skvělým zákrokům Peksy, přečkali. Za chvíli potkal stejný osud i Duklu. Hosté se dvakrát v krátkém časovém sledu provinili proti pravidlům a nabídli Drakům přesilovku. Domácí početní výhodu nevyužili. Za Fučíkem pouze jednou zvonila tyč. První branku druhé periody, při vyrovnaných silách na ledě, vsítili hosté. Ve 31. minutě se Dukla hnala do přečíslení. První dva střelecké pokusy byly zlikvidovány připraveným Peksou, na dorážku Matěje Zadražila byl už domácí strážce klece krátký. Jihlava překlopila vývoj utkání na svou stranu. Domácí ještě hrozili v přesilové hře, kde hubený náskok Dukly držel pouze Fučík.

Třetí třetina byla zpočátku vyrovnaná. Dukla ale Drakům ve 49. minutě odskočila na rozdíl dvou branek, když se sám, vstříc Peksovi hnal jihlavský Filip Eliáš, který domácího brankáře překonal bekhendem. Domácí však nesložili zbraně a snížili na 2:3 v přesilové hře. Součástí akce byl opět Tadeáš Jaroš, který poslal puk na kruhy na připraveného Petra Gewieseho. Šumperský kapitán zacílil k levé tyči a překonal Fučíka. To bylo ale z holí Draků vše. Dukla těsně přetlačila Pars na ledě Škoda arény 2:3.

.

Ohlasy trenérů

Martin Sobotka (DRACI PARS ŠUMPERK): Je to škoda, ale nemá smysl říkat, že nás to mrzí. Zápas jsme začali dobře. Vedli jsme 1:0, ale vzápětí jsme dostali na 1:1. V druhé třetině jsme propadli a hned inkasovali a třetí gól padl opět po chybě. Teď máme dva dny volna a každý z hráčů si musí sáhnout do svědomí a říct si, kdo je pro ten tým prospěšný, a kdo tomu mančaftu dává něco navíc. Je potřeba, aby si hráči zametli před vlastním prahem a nesváděli své chyby na někoho jiného. Jak už jsem v minulosti zmiňoval. My nemůžeme hrát v Chance lize profesorský hokej a střílet do prázdné branky, my musíme využívat každé situace, která přijde a jít přímo do branky.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): S výhrou jsme moc spokojení. Nebyl to lehký zápas a Šumperk potvrdil, že má opravdu velmi pohyblivý tým, jenž nám dělal problémy napadáním i celoplošným hokejem. V utkání jsme prohrávali, ale dokázali jsme se dostat rychle zpět do zápasu. Od druhé třetiny jsme byli lepším týmem. Závěr zápasu jsme si zbytečně zkomplikovali vyloučením a vlastní chybou. Soupeř se dotáhl na jeden gól a měl několik šancí na vyrovnání, ale výborný gólman Tomáš Fučík nás podržel a zaslouženě jsme vyhráli.

Fotografie ze zápasu