Poprvé v historii 100 bodů v tabulce! Kopřivnice odjela s prázdnou

Poprvé v historii 100 bodů v tabulce! Kopřivnice odjela s prázdnou

Dominik Mihailescu, Jaroslav Svoboda, středa 26.2.2020
Šumperští hokejisté to dokázali! Poprvé v historii jako samostatná organizace HOKEJ ŠUMPERK 2003 s.r.o. získali 100 bodů v základní části. Tři body do tabulky přidali totiž dnes díky výhře nad Kopřivnicí. Zápas ale nebyl jednoduchý, jak se zdá. Šumperk sice vedl po první periodě 1:0, nicméně hosté na začátku prostřední vyrovnali. Do vedení Draky pak poslal Vachutka a těsně před koncem druhé třetiny si připsal gól Spratek. Třetí perioda pak patřila střelcům, obráncům. Tomáš Drtil navýšil gólový účet a Tomáš Sedlák následně dvěma zásahy potvrdil, že Šumperk získá tři body. Draci porazili Kopřivnici 6:1
SKUPINA ČEZ
43.kolo středa 26.2.2020
DRACI PARS ŠUMPERK - HC Kopřivnice
DRACI PARS ŠUMPERK - HC Kopřivnice
6:1
(1:0, 2:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 4. Vachutka (Drtil, Milfait), 23. Vachutka (Sedlák, Milfait), 40. Spratek (Gewiese, Hroch), 49. Drtil (Jaroš, Milfait), 58. Sedlák (Milfait, Drtil), 59. Sedlák (Gewiese, Spratek) – 21. Ollender (Sluštík). Rozhodčí: Markovský – Novotný, Pippal. Vyloučení: 6:10. Využití: 3:0. Diváci: 1198. Střely na branku: 51:23. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1.
Peksa – Sedlák, Drtil, Kabelka, Gewiese, Řezáč, Haloda, Plhal – Jaroš, Milfait, Vachutka – Kofroň, Spratek, Hroch – Krejčiřík, Scheuter, Pokorný – Urban, Muller, Horký – Antonov
Fendrich – Bail, Fojtík, Štěpánek, Krzak, Šendera, Imrich – Gola, Marek, Suchý, Ollender, Mach, Daron, Hrubý, Sluštík, Fojtík, Bochnak

Komentář k zápasu

Vzácná návštěva, vítěz zápasu století v rámci organizace Oktagon MMA, tedy Attila Végh, nejen že vhodil slavnostní buly, ale také před utkáním navštívil kabinu a povzbudil Draky před těžkým utkáním.

Nicméně v první třetině se domácí celek do žádného tlaku nedostal, naopak se soupeřem hrál velmi vyrovnanou partii. Nic na tom nezměnil ani fakt, že již ve čtvrté minutě získali Draci vedení. Po několika Peksových zákrocích zahrozil první útok, Milfait nahrál Drtilovi a jeho bombu tečoval před brankou hostů DANIEL VACHUTKA - 1:0! Obraz hry se ale moc nezměnil a domácí měli s hosty, kteří byli rychlí v přechodu do útoku, aktivní a nepříjemní, problémy. Jenže Marek Peksa v první třetině tým podržel.

Od druhé třetiny ale již byl Šumperk podstatně aktivnější a často dostával hosty pod tlak, místy drtivý. A i tentokrát se gólově prosadil ten celek, který se spíš bránil. Kopřivnice v úvodu třetiny ujela do přečíslení, které výborně zužitkovali Sluštík a SAMUEL OLLENDER, který překonal přesouvajícího se Peksu. Od té chvíle ale již dávali branky jen domácí. Hned po vyloučení Suchého Šumperk rozehrál skvělou přesilovku, kterou velmi rychle využil. Sedlákova krásná přihrávka na levé křídlo našla DANIELA VACHUTKU, na kterého zírala zcela prázdná branka hostů - 2:1! Hned vzápětí se blýskl krásnou akcí sám Sedlák, ale trefil jen tyč.

Rozparádění domácí si vynutili další faul a znovu se musel Fendrich v brance hostů činit. Nápor ale ustál a skóre se ještě neměnilo. Těžkou chvíli ale přežili i Draci, kteří se museli bránit dokonce oslabení třech proti pěti. O to složitější byla celá situace v tom, že na trestné lavici se sešli dva klíčoví beci Drtil s Gewiesem. Po ubránění se pak svěřenci Martina Janečka vzali opět otěže utkání do svých rukou. Již se zdálo, že se skóre ve druhé třetině měnit nebude, ale stalo se. Tentokrát byl vyloučen hostující Hrubý a Draci využili i tuto přesilovku. Gewiese našel přihrávkou DANIELA SPRATKA, který zvýšil již na 3:1.

Hosté ještě živili před třetí třetinou naděje na bodový zisk. Jenže hned v úvodu se dvakrát dopustili faulů, když nejprve dostal dvě minuty Šendera, poté i Imrich. Jenže Draci tyto dvě početní výhody nevyužili, a to i přesto, že byli často v drtivém tlaku a Kopřivnice mnohdy měla problémy nápor ustát. Další přesilovku již ale Šumperk využil. Marek dohrál brankáře Peksu a dostal dvě minuty, načež Jaroš v následném tlaku poslal kotouč před branku, odkud přesně zakončil TOMÁŠ DRTIL.

Ještě velkou šanci vrátit hosty do hry mohl Dominik Suchý, který ujel sám na brankáře, ale i přesto, že předvedl krásný blafák, tak trefil jen břevno. Na zbývající góly si museli diváci počkat až do samého závěru duelu. A obě vstřelil TOMÁŠ SEDLÁK. Nejprve se krásně prosadil po přihrávce Jana Milfaita, vzápětí se prosadil z voleje po nahrávce Gewieseho.

Šumperk tak porazil Kopřivnici jasně 6:1 a zaokrouhlil tak bodový zisk v rámci sezóny na rovnou stovku.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (Šumperk): Když jsme dobře rozjeli sezónu, tak byl můj osobní sen uhrát sto bodů. To je takový obrovský mezník. Že jsme tohle zvládli uhrát, tak jsem spokojený já sám vnitřně a velmi za to děkuji mužstvu. Co se týče dnešního utkání, měli jsme slavnostní úvod a vzácnou návštěvu. To se možná podepsalo na úvodní třetině, která byla poněkud ospalá a moc se mi to nelíbilo. Ale probrali jsme se o první přestávce a začali jsme brusli a ve hře byla řada hezkých akcí. Škoda, že jsme nedávali branky, vím o tom, že kluci spoustu akcí přehrávali. Jsem rád, že jsme v závěru navýšili náskok, protože už vypadalo, že vyhrajeme jen 3:1. Určitě jsme si zasloužili vyhrát větším rozdílem.

Fotografie ze zápasu