Draci prohráli v Kopřivnici po prodloužení

Draci prohráli v Kopřivnici po prodloužení

Jaroslav Svoboda, středa 22.1.2020
Neúspěšné utkání mají za sebou šumperští hokejisté. Na ledě kopřivnického celku nedokázali přetavit ve vítězství ani velkou převahu hlavně z prostřední části hry, domácí ubránili hubené skóre 1:1. A hned v úvodu prodloužení rozhodl o domácím vítězství kanonýr Dominik Suchý. Draky ale výsledkový neúspěch tolik mrzet nemusí. I druhý Havlíčkův Brod totiž vybojoval v dnešním programu jediný bod a Šumperk si tak udržel na čele tabulky náskok plných 23 bodů. Znovu se tak přiblížili vítězství po základní části 2. hokejové ligy, sk. Východ.
SKUPINA ČEZ
34.kolo středa 22.1.2020
HC Kopřivnice - DRACI PARS ŠUMPERK
HC Kopřivnice - DRACI PARS ŠUMPERK
2:1p
(1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Daron (Gola), 62. Suchý (Štěpánek) - 11. Müller (Drtil, Sedlák). Rozhodčí: Novák - Konvička, Hranoš. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 601. Střely na branku: 34:34. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Hromada – Štěpánek, Krzak, Imrich, Bail, T. Fojtík, Stříž – J. Mach (C), Gebauer, Daron, Sluštík (A), Bochnak, Hrubý, Suchý (A), F. Fojtík, Gola, M. Mach, Marek
Peksa – Kabelka, Řezáč, Drtil (A), Haloda, Sedlák (A), Plhal – Krejčiřík, Jaroš, Scheuter, Müller, Vachutka, Haluza, Spratek, Antonov, Šíp, Hroch, Milfait (C), Urban, Kofroň

Komentář k zápasu

Zatím stoprocentní v dosavadním průběhu sezóny byli v zápasech s Kopřivnicí hokejisté Šumperka. Tentokrát se již soupeř dočkal. Šest stovek diváků však příliš branek nevidělo.

V normální hrací době jen dvě, obě padly v první třetině. Nejprve to byl JAKUB MÜLLER, kdo v jedenácté minutě otevřel skóre zápasu. Před tím ještě oba týmy nevyužily krátkou přesilovku, poté měli další dvě početní výhody domácí. Obě nevyužili, ale dvě vteřiny po konci té druhé se dočkali. Svůj první gól v ligových soutěžích vstřelil ADAM DARON.

Draci chtěli v Kopřivnici ale vyhrát a odpovídala tomu hlavně druhá třetina. V ní měl Šumperk více ze hry, gólově se však neprosadil. Podobně dopadli i domácí. Draci přitom v závěru třetiny hráli přesilovku po vyloučení Bochnaka, měli šance, ale bez efektu. Ve třetí třetině, v jejím úvodu, měly oba týmy další šanci početní výhody. Jenže v obou případech to byl soupeř hrající v oslabení, kdo měl největší příležitost. Brejkové situace však nevyužil ani jeden z celků.

Duel tak dospěl do prodloužení a Kopřivnice nejen že mohla slavit první letošní bod proti Šumperku, vzápětí přidala i druhý. V čase 61:58 ukončil zápas DOMINIK SUCHÝ, kanonýr kopřivnického celku v brejku nedal Peksovi šanci.

Draci sice prohráli, ale Havlíčkův Brod, nejbližší pronásledovatel šumperského celku, ztratil také dva body a rozdíl tedy zůstává 23 bodů.

Ohlasy trenérů

MARTIN JANEČEK (DRACI PARS ŠUMPERK): Dnes z mého pohledu zasloužená prohra. V první třetině jsme byli neukáznění a zbytečně jsme šli do kabin za stavu 1:1. V druhé jsme si sice vytvořili velkou převahu, ale málo jsme stříleli a chyběl i důraz do zakončení. I když jsme asi měli trošku více ze hry i ve 3. třetině, tak nás dle mého názoru o vítězství připravila ta druhá. V ní jsme měli soupeře víc než na lopatě, ale nevyužili jsme toho. Teď je třeba být v klidu, mít hlavy nahoře a chystat se na další utkání venku na horké půdě v Hodoníně.