Z Opavy vezou Draci tři body

Z Opavy vezou Draci tři body

Tomáš Ostřanský, Tomáš Chalupa, středa 15.1.2020
Draci do zápasu nevstoupili nejlépe, ale domácí hokejisté naráželi na skvěle chytajícího Waneckého. Naopak na druhé straně se dokázal prosadit Jan Milfait, takže do kabin se šlo za jednobrankového vedení Šumperka. Ve druhé části se obraz hry rapidně změnil, ale vinou nedůrazné koncovky dokázal Šumperk vedení navýšit pouze o jeden gól díky ex-opavskému Danielu Spratkovi. Konec zápasu se potom přinesl veliký tlak domácích. jiskřičku naděje na bodový zisk vykřesal dvě minuty před koncem Dennis Gulda, ovšem na víc už domácím nestačil čas a tři body si odvážejí Draci do Šumperka.
SKUPINA ČEZ
32.kolo středa 15.1.2020
Hokejový klub Opava s.r.o. - DRACI PARS ŠUMPERK
Hokejový klub Opava s.r.o. - DRACI PARS ŠUMPERK
1:2
(0:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 59. Gulda (Wolf, Zelenkov) – 11. Milfait (Jaroš, Haloda), 38. Spratek (Hroch, Kofroň). Rozhodčí: Čech – Kučera, Blažek. Vyloučení: 3:2, navíc Peslar (OPA) 10 minut zásah do oblasti hlavy a krku a Šindelář (OPA) 10 minut nesportovní chování. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 456. Střely na branku: 38:45. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Daňa (Velička) – Chalupa (A), Šindelář (C), Zouhar, Ševěček, Zdeněk, Ficek, Gabrhelík, Peslar – Peterka, Hendrych, Kysučan, Černý, Herman, Štindl, Rousek, Wolf (A), Zelenkov, Malina, Gulda, Kadula
Wanecki (Peksa) – Haloda, Gewiese (C), Sedlák (A), Kabelka, Řezáč, Plhal, Haluza – Antonov, Horký, Hroch, Milfait (A), Jaroš, Pokorný, Vachutka, Müller, Krejčiřík, Scheuter, Spratek, Kofroň, Urban

Komentář k zápasu

Slezané měli začátek jako hrom. Už v úvodní minutě Opava přežila přečíslení a následně hned upaloval na druhou stranu Hendrych, který dostal kotouč do jízdy ve středním pásmu, a jel sám. Jenže zakončení mu nevyšlo a poslal kotouč vedle. Jen o pár minut později vyplaval z předbrankového prostoru puk u Černého. Na něj zívala poloprázdná klec, ale zkušený forvard touš nedokázal uklidit. Další velkou šanci měl ještě Hendrych, ale ani tentokrát nedal. A tak byli Slezané potrestáni. Hroch ještě z otočky pálil vedle, v 11. minutě už se ale Draci radovali. Přečíslení vyřešil nekompromisní ranou pod břevno Milfait. I ve druhé části první periody byli aktivnější domácí, tolik vyložených šancí už ale nepřicházelo.

Zajímavá byla i druhá třetina. V prvních minutách byli aktivnější hosté, Antonov, Vachutka ani Jaroš ale druhou branku nepřidali. Na druhé straně pak pálili Hendrych a Zdeněk, ovšem ani oni nepochodili, čehož Šumperk využil v přesilové hře. Hrochova rána Daňovi propadla mezi betony a Spratek puk bez potíží dorazil za čáru. Během poslední minuty a půl měl Slezan další tři tutovky. Nejprve zakončil své sólo neúspěšně Gulda, následně Wolfa vychytal Wanecki. Tomu vzápětí ještě propadla Hermanovo rána, ale ani tentokrát kotouč v síti neskončil.

Domácí nehráli špatně, ale prostě nebyli schopni dotlačit puk do sítě. Hosté se snažili hrozit hlavně z brejků. Velkou šanci Slezanu měl Malina, který mířil pod Waneckého lapačku, ale ani on neuspěl. S přibývajícími minutami se opavský tlak stupňoval, velké šance měli Wolf i Zelenkov. Jiskřičku naděje vykřesal minutu před koncem brankou v přesilovce Gulda, který kotouč zblízka uklidil pod víko. Vyrovnání už ale nepřišlo. Slezan tak velkému favoritovi smolně podlehl, za výkon se ale stydět rozhodně nemusí.

Ohlasy trenérů

Pavel Zdráhal (HC Slezan Opava): Dneska jsme si určitě nezasloužili prohrát. Začnu pochvalou pro kluky, v první třetině jsme sice nedali góly a prohrávali 1:0, ale to tak bývá. Ve druhé třetině jsme měli spoustu zranění a vyloučení, takže tam bylo spoustu rošád v sestavě a bylo to celé takové rozporuplné, nicméně to pořád bylo 0:2. V poslední dvacetiminutovce jsme se semkli, kluci dřeli, nakonec jsme i sahali po bodu. Uznávám, že je Šumperk velmi kvalitní mužstvo, ale nerozumím tomu, proč jim ve třech ze čtyř našich vzájemných zápasů pomáhá rozhodčí. V Šumperku nám neuznali regulérní gól, dneska tam bylo neskutečné množství neodpískaných faulů a ofsajdů. Rozhodčí Čech má v extralize nespočet utkání, ale doufám, že už dlouho pískat nebude. Protože jestli mají pískat takoví, tak to vůbec nemá smysl hrát. Rovnou se domluvme na výsledku a ukončeme to.

Martin Janeček (DRACI PARS ŠUMPERK): V první třetině z naší strany hodně slabý výkon. Nebýt brankáře Waneckého, prohrávali jsme tak 5:1. Od druhé třetiny se obraz hry změnil a jen díky nedůrazné koncovce byl rozdíl jen 2:0. Ve třetí třetině se nám malý rozdíl branek málem negativně vrátil a zbytečně jsme se na konci strachovali o vítězství. Dnes s dobře hrající Opavy víc než cenné tři body.