Dramatickou bitvu rozhodly až nájezdy, Drtiči si odvezli 2 body

Dramatickou bitvu rozhodly až nájezdy, Drtiči si odvezli 2 body

Jaroslav Svoboda, neděle 15.12.2019
Šumperská ŠKODA Aréna viděla v sobotu 14. prosince velice dramatický duel druhé hokejové ligy, ve kterém nakonec Draci podlehli Hodonínu 6:5 po samostatných nájezdech. Divácky atraktivní zápas tak dopadl po základní hrací době stejně jako první vzájemný duel obou celku této sezóny, tentokrát se však z vítězství radoval jihomoravský tým. O výhře Drtičů v samostatných nájezdech rozhodl až v šesté sérii Tomáš Komínek. Paradoxně i přes pořážku se náskok Draků v čele tabulky navýšil na plných šestnáct bodů.
SKUPINA ČEZ
26.kolo sobota 14.12.2019
DRACI PARS ŠUMPERK - SHKM Hodonín
DRACI PARS ŠUMPERK - SHKM Hodonín
5:6sn
(0:1, 2:2, 3:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 21. Pokorný (Milfait, Sedlák), 24. Pokorný (Milfait, Jaroš), 47. Jaroš (Milfait, Scheuter), 50. Spratek (Kofroň, Kabelka), 57. Jaroš (Kabelka, Řezáč) - 13. Komínek (Miklík), 30. Horák (Leška, Věžník), 32. Mlynář (Polák, Krejčí), 41. Matula (Komínek, Mlynář), 50. Matula (Krejčí, Sedláček), Komínek rozh. nájezd. Rozhodčí: Goňa - Novotný, Rychlý. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1180. Střely na branku: 57:27. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 4:4, 4:5, 5:5, 5:6.
Wanecki - Drtil, Sedlák, Kabelka, Řezáč, Plhal - Jaroš, Milfait, Scheuter - Kofroň, Spratek, Hroch - Krejčiřík, Antonov, Pokorný - Horký, Müller, Šíp
Kubáň - Věžník, Ševčík, Sedláček, Slabý, Miklík, Horák - Pröschl, Matula, Mlynář, Krejčí, Komínek, P. Bulín, Charvát, Leška, Hložánek, Polák

Komentář k zápasu

Poslední předvánoční zápas Draků před vlastním publikem výsledkově moc nevyšel, herně ale proti kvalitnímu Hodonínu zklamáním nebyl. Naopak, k vidění byl velmi slušný hokej, který se musel přítomným divákům líbit.

Přitom v první třetině se fanoušci dočkali jediné branky. Již na konci první minuty byl hodně přísně vyloučen domácí Kabelka, hosté ale v početní výhodě neuspěli. V páté minutě ujížděli do otevřené obrany hodonínští matadoři Komínek s Matulou, jejich souhru ale zastavil skvělým obranným zákrokem Sedlák. V druhé polovině třetiny pak měli naopak Draci výhodu přesilové hry, a to hned dvou za sebou. A právě ve chvíli, kdy končil trest TOMÁŠE KOMÍNKA, tak hodonínský forvard dostal pas za obranu a brejkovou situaci využil.

Časté přerušování i vylučováná pak narušilo plynulost a mírně i kvalitu hry, Draci ani Drtiči do konce úvodní třetiny gól nedali. Branky pak začaly padat až od té druhé dvacetiminutovky. Ta první přišla na řadu již po 19 vteřinách hry, Draci bleskově rozehráli pokračující přesilovku a DOMINIK POKORNÝ zakončil kolmici od Milfaita přesnou ránou do odkryté branky. O chvíli později měl obrovskou šanci Müller, ale zázračným zákrokem betonem mu již ležící Kubáň sebral branku. Netrvalo však dlouho a Šumperk šel do vedení. Z podobné pozice jako na úvod třetiny se opět trefil DOMINIK POKORNÝ a domácí využili další přesilovku.

Jenže hosté ve druhé třetině dokázali kontrovat a znovu strhnout vedení na svou stranu. Ve 30. minutě dostal přihrávku střídající OLDŘICH HORÁK, jehož nechytatelný příklep cinkl o břevno a skončil v brance. A o dvě minuty později již Hodonín zpět vedl. Rychlý protiútok zakončoval TOMÁŠ MLYNÁŘ, který nehlídán dobruslil z druhé vlny a sám před Waneckim neměl problém skórovat.

Zápas pak místy bohužel ovlivňovala nejistota rozhodčích při posuzování některých prohřešků a s tím často související konzultace všech tří. Zvýšený počet přerušení a prostojů narušil ve druhé polovině třetiny plynulost hry, ubylo větších šancí a příležitostí. Z jedné však dokázali Draci dostat kotouč do sítě, hlavní rozhodčí však gól neuznal, potřetí v zápase trestal domácí za postavení útočícího hráče v brankovišti.

Regulérní góly pak padaly až ve třetí třetině. A hned v jejím úvodu se znovu prosadili Drtiči. V přesilové hře vyvolali hosté zmatek v brankovišti a nakonec kapitán celku DOMINIK MATULA dokázal dostat kotouč za záda brankáře. Následné další oslabení již Draci přežili a ve 49. minutě se vrátili na dostřel. Další krásnou přihrávku rozdal Milfait a TADEÁŠ JAROŠ z druhého křídla trefil přesně přes přesunujícího se Kubáně. A do 50. minuty bylo vyrovnáno.

Z rohu kluziště si vybruslil před branku DANIEL SPRATEK a bekhendem trefil. Jenže vyrovnaný stav vydržel jen 14 vteřin. Hosté z prvního útoku šli zpět do vedení. DOMINIK MATULA vyhrál buly, aby po chvíli dorážel kotouč do prázdné branky. Domácí ale zbraně nesložili a tlak šumperského týmu rostl. Střela TADEÁŠE JAROŠE z vrcholu kruhu propadla do branky a na ukazateli svítilo skóre 5:5.

Tím samým stavem také skončil první vzájemný zápas obou týmů v této sezóně a stejně tomu bylo i tentokrát. Jenže zatímco v uvedeném prvním případě Draci brali bonusový bod, tentokrát uspěli hosté. Šumperku nevyšla ani pětivteřinová powerplay v poslední třetině, hosté mohli rozhodnout již v prodloužení. Ale Matula hattrick nezkompletoval, v brejkové situaci tváří v tvář Waneckiho nepřekonal. Nepovedlo se mu to ani v nájezdech, ale tam vzal osud do svých rukou TOMÁŠ KOMÍNEK. Ten nejprve odpověděl na gól Milfaita ze druhé série hned vzápětí v úvodu té třetí. A když stejný souboj začal Milfaitovým neúspěchem v šesté sérii, tak Komínek využil šance a duel rozhodl.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (Šumperk): Nechtěl bych hodnotit utkání vůbec špatně, odehráli jsme smolný zápas. V první a ve třetí třetině jsme soupeře jednoznačně přehrávali, ale nepadaly nám tam branky. Ale nechyběl tlak, hezké akce, snaha chodit do branky. Nám to nelepilo, na druhou stranu jsme dostávali smolné branky, často po odrazech. Případně kdy jsme soupeři nahráli do brejku. Ale to k hokeji někdy patří. Mužstvo jsem pochválil, bylo vidět, že chtějí zápas vyhrát, hráli a bojovali až do konce. Nájezdy, to už je pak bohužel vabank.

Michal Konečný (SHK Drtiči Hodonín): Celý tým musím pochválit. Všichni kluci se neuvěřitelně semkli a předvedli obrovské nasazení. Podali jsme perfektní výkon. Dva body samozřejmě bereme. Myslím, že jsme si je zasloužili. Na rozdíl od předchozích domácích zápasů jsme totiž byli produktivní a většinu šancí proměnili. Neustále jsme se tlačili dopředu, byli aktivní. Na druhé straně fantasticky zachytal brankář Kubáň. Škoda, že jsme déle neudrželi vedení 4:2. Strašně brzy jsme dostali kontaktní gól. Domácí ukázali, že mají velmi kvalitní tým. Měli tlak i šance. Nám ale hra venku vyhovuje. Nemusíme hrát tolik do plných, máme více prostoru. Mrzí jenom zranění útočníka Charváta, který nedohrál zápas. Zbytek týmu ale bojoval i za něj. Chyběl nám obránce Dřímal, Čejka se zranil ve čtvrtečním zápase krajského přeboru. Urval si rameno a bude nám chybět. V Šumperku nebyli ani Bulín, Jurča a nemocný Janás.

Fotografie ze zápasu