Další vítězství venku jistí Drakům devítibodový náskok v čele tabulky

Další vítězství venku jistí Drakům devítibodový náskok v čele tabulky

Jaroslav Svoboda, středa 20.11.2019
Jak jsme předvídali, tak se stalo. Draci absolvovali ve Žďáru nad Sázavou nesmírně náročné utkání, o jehož osudu nakonec rozhodly jen tři branky. Disciplinovaný výkon obou týmů vyústil v dramatickou bitvu, ve které se radovali šumperští hokejisté z vítězství v nejtěsnějším poměru. Přesto Žďár nad Sázavou vybojoval proti Drakům další prvenství. Zatímco minule se stal prvním klubem, který Šumperk porazil, tentokrát se stal prvním týmem, který dokázal v zápase ubránit Daniela Vachutku. Ten tak až v 19. kole celé soutěže v zápase nebodoval. Nijak to však nesnižuje radost ze zisku tří velmi cenných bodů.
SKUPINA ČEZ
19.kolo středa 20.11.2019
SKLH Žďár nad Sázavou - DRACI PARS ŠUMPERK
SKLH Žďár nad Sázavou - DRACI PARS ŠUMPERK
1:2
(0:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 50. Gregar (Kališ, Prokš) - 4. Drtil (Haloda), 45. Milfait (Haloda, Řezáč). Rozhodčí: Reich - Křivohlavý, Klouda. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 595. Střely na branku: 30:36. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Sláma – Kališ, Spálovský, Pleva, Koželuh, Lojek, Půža – Kadleček, Wasserbauer, Bureš, Jícha, Gregar, Kovářů, Prokš, Knap, Medek, Adam, Chlubna, Heinrich, Kunstmüller
Wanecki – Drtil, Haloda, Gewiese, Kabelka, Řezáč, Plhal - Vachutka, Spratek, Scheuter, Müller, Urban, Haluza, Krejčiřík, Pokorný, Jaroš, Antonov, Milfait, Hroch, Kofroň

Komentář k zápasu

Po jedenáctidenní přestávky bez zápasu vyrazili Draci do Žďáru nad Sázavou a hned v úvodu duelu měli výhodu přesilové hry po faulu zkušeného Wasserbauera. Početní převahu zužitkoval TOMÁŠ DRTIL a na dlouhou dobu tak stanovil skóre zápasy na 1:0 ve prospěch Draků. Oba celky sice měly v dalším průběhu šance na změnu stavu, jenže buď hořely v koncovce a nebo se vytáhli brankáři.

Již ve 14. minutě měli domácí na holi vyrovnání, ale netrefili odkrytou branku. Ve 22. minutě navíc za Waneckim zvonilo břevno. Byli to však hosté, kdo měl po většinu zápasu více šancí. Halodovu ani Drtilovu střelu brankář Sláma za svá záda nepustil, domácího Kovářů pak skvěle vychytal Wanecki. Draci pak ještě sevřeli domácí na konci druhé třetiny během přesilovky, ale náskok se jim navýšit nepodařilo.

Na úvod poslední třetiny to byli naopak hosté, kdo se ubránil v oslabení. A po návratu vyloučeného Pokorného pak vstřelili vítěznou branku utkání. Halodovu střelu dorazil neomylně JAN MILFAIT a gól na 2:0 se stal klíčovým. V polovině třetiny totiž vypálil od modré syn někdejšího obránce Draků Jiří Kališ a MARTIN GREGAR před Waneckim ideálně trefoval. Domácí tak sahali po vyrovnání, navíc po vyloučení Jaroše měli výhodu přesilovky. Tu ale Draci skvěle ubránili. Až v úvodu poslední minuty měl obrovskou šanci na vyrovnání Bureš, ale opět se vytáhl skvělý Wanecki. Žďár ještě stihl zahrát čtyřicet vteřin dlouhou hru bez brankáře, ale na vyrovnání již nedosáhl.

Šumperk tak i nadále vede ligovou tabulku s náskokem devíti bodů na Havlíčkův Brod.

Ohlasy trenérů

Radek Haman (SKLH Žďár nad Sázavou): Dnešní zápas se musel divákům líbit. Hokej se hrál ve velkém tempu a šance byly na obou stranách. Bod by nám určitě slušel. I přesto, že jsme prohráli, musím před výkonem mužstva smeknout.

Martin Janeček (DRACI PARS ŠUMPERK): Dnes to jsou opravdu těžce vydřené body. Soupeř zápas nevzdal ani za stavu 0:2 a až dokonce poctivě pracoval. Na druhou stranu myslím, že jsme zaslouženě odvezli tři body. Kluci si vytvořili šance i na větší rozdíl, ale domácí ve hře držel výborný brankář.