Vítězný vstup do listopadového programu, Draci vynulovali Valachy

Vítězný vstup do listopadového programu, Draci vynulovali Valachy

Jaroslav Svoboda, sobota 2.11.2019
Šumperští Draci předvedli další skvělý výkon a opět berou na svém ledě tři body. Valašskému Meziříčí nedovolili skórovat ani jednu branku a naopak třemi přesnými zásahy dokázali potěšit skvělé fanoušky dalším tříbodovým vítězstvím. Z posledních třech domácích zápasů tak mají svěřenci Martina Janečka skóre 20:2. Navíc si udrželi první místo v tabulce, na odpočívající Havlíčkův Brod navýšili náskok o další tři body. Nyní čeká šumperské hráče dlouhá třítýdenní šňůra zápasů na půdě soupeře.
SKUPINA ČEZ
15.kolo sobota 2.11.2019
DRACI PARS ŠUMPERK - HC Bobři Valašské Meziříčí
DRACI PARS ŠUMPERK - HC Bobři Valašské Meziříčí
3:0
(1:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 20. Gewiese (Vachutka, Jaroš), 48. Milfait (Vachutka, Drtil), 53. Hroch (Sedlák, Krejčiřík). Rozhodčí: Novák - Konvička, Hranoš. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 1252. Střely na branku: 39:33. Průběh utkání: .
Wanecki - Drtil, Sedlák, Gewiese, Kabelka, Řezáč, Haloda, Plhal - Jaroš, Milfait, Vachutka - Kofroň, Spratek, Pokorný - Krejčiřík, Antonov, Hroch - Urban, Müller, Scheuter - Šíp
Slovák - Ďurkáč, Holiš, Kamas, Weintritt, Běhal, Žák, Ondračka - Daněk, Seidler, Andris, Pořický, Dvořák, Smrčka, Kuchařík, Martiník, Romančík, Paťava, Vaněk, Klimek

Komentář k zápasu

Náročný program šumperského klubu v 2. hokejové lize pokračoval po vítězném dramatu v Opavě domácím kláním se třetím celkem tabulky, Valašským Meziříčím.

To, stejně jako posledně Opava, vstupovalo do boje proti Šumperku s výbornou formou, kterou potvrzovalo posunem v tabulce směrem vzhůru. V Šumperku však dokázali Draci těžkého a kvalitního soupeře, i přes jeho velmi dobrý výkon, porazit.

Na úvodní branku musela další solidní šumperská návštěva v této sezóně čekat až do konce první třetiny, k všeobecné spokojenosti se o ní postarali Draci. Jenže v předchozím průběhu to byli hosté, kdo se činil a měl vedení na hokejce. V sedmé minutě v obrovské šanci neuspěl Vaněk, který měl před sebou prázdnou branku. Nicméně minul. O minutu později ujížděl sám na Waneckiho Andris, toho zase vychytal skvělý brankář Draků.

Jeho spoluhráči následně nevyužili přesilovou hru a až do konce třetiny soustředěně, ale neúspěšně dobývali klec hostů. V čase 18:57 také skvěle chytající Slovák pokryl obrovskou šanci Milfaita, vzápětí se ale již šumperský zimák mohl radovat z vedení. Střelu Daniela Vachutky tečoval do sítě PETR GEWIESE a aniž by to kdokoliv v danou chvíli tušil, rozhodl zápas.

Ve druhé třetině hned v úvodu mohl náskok domácích zvýšit Vachutka, ale trefil jen tyč Slovákovy branky. Činit se musel i Wanecki, oba brankáři však potvrzovali během celé třetiny výbornou formu. Ve 36. minutě v další velké šanci minul branku Weintritt, poté Wanecki vychytal i Smrčku, který se dostal do brejkové situace. V poslední minutě třetiny mohli znovu udeřit Draci, Milfait skvěle našel Jaroše. Jeho pokus ale těsně minul meziříčskou branku.

Rozhodnutí tak měla přinést třetí třetina, do které vstoupili přesilovou hrou hosté. Šumperk se ale skvěle ubránil a naznačil, že v poslední části hry nemíní pustit Valašské Meziříčí k vyrovnání. Klíčovým momentem se stalo nešťastné vyloučení ještě nedávno šumperského obránce Jakuba Ďurkáče. Ten nabral na čepel puk tak nešťastně, že jej poslal za mantinel. A vyloučení za zdržování hry Draci potrestali. Daniel Vachutka znovu poslal puk před branku, jeho střílenou přihrávku nastavenou čepelí usměrnil do sítě JAN MILFAIT.

Hosté zbraně nesložili, jenže ani další přesilovku nevyužili. Wanecki působil v závěru zápasu velmi jistě, navíc mu vydatně při bránění čistého konta pomohli spoluhráči. A v 53. minutě se Šumperk dočkal třetí trefy. Vyhození hostů z pásma zastavil nejspíš vysokou holí jeden ze šumperských hráčů, ale sudí pustili hru a Draci z náhlého otočení hry skórovali potřetí. Bezmocného Slováka překonal DANIEL HROCH.

Hosté ještě zkusili v 58. minutě odvolat brankáře, ale hned vzápětí se při napadání dopustil faulu Andris. Když pak při signalizované výhodě opustil Wanecki svou klec, tak se diváci dočkali velmi raritní situace, kdy oba celky hrály chvíli bez brankářů. Gól však nepadl a Draci dokázali uhájit výsledek 3:0. S fanoušky pak mohli slavit další důležité vítězství a zisk tří bodů do tabulky.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (Šumperk): Přijel jednoznačně nejlepší soupeř, který hrál na našem hřišti. Valašské Meziříčí bylo oproti jiným týmům ukázněné a urputné mužstvo, které předvádělo výborný hokej. Hosté čekali na brejky a na chyby. My jsme jich, kromě první třetiny, udělali hodně málo. A když už se do takové situace soupeř dostal, tak šlo o nepříjemné momenty. Ne náhodou je Valašské Meziříčí na třetím místě a dnešního vítězství si opravdu moc vážíme. Ve zmiňované první třetině jsme se nechali unést atmosférou. Chceme hrát na hraně rizika ohledně aktivity a napadání, ale v oněch momentech první třetiny jsme riziko neodhadli a soupeř hrozil. Teď nás čeká dlouhá série zápasů venku, ale pokud se na jednotlivá utkání dobře připravíme, je v našich silách je zvládnout. Dokonce jsme v bilanci venku úspěšnější než v té domácí. Byť na půdě soupeře dosáhnout na výhru je samozřejmě těžší než před vlastními fanoušky, kteří dnes opět byli výteční.

Fotografie ze zápasu