Zápas nevhodný pro kardiaky urvali Draci neskutečným závěrem

Zápas nevhodný pro kardiaky urvali Draci neskutečným závěrem

Jaroslav Svoboda, úterý 29.10.2019
Prognózy se potvrdily. Opavský Slezan dokázal v duelu se Šumperkem svou kvalitu a nakonec Draci vezou ze Slezska dva body, které opravdu mají cenu zlata. Když se totiž v blížím se závěru utkání utrhli domácí do vedení 6:4, tak naděje na jakýkoliv bod rychle pohasínaly. Jenže Šumperk vstal z popele. Dvěma rychlými góly odrazil domácí atak na vítězství a v prodloužení pak vzal osud duelu do svých rukou nejproduktivnější hráč východní skupiny Daniel Vachutka. Divokou a divácky rozhodně poutavou přestřelku tak nakonec urval Šumperk a uhájil tak svou neporazitelnost na hřištích soupeře v letošní sezóně. Zároveň svěřenci Martina Janečka ukončili čtyřzápasovou vítěznou šňůru svého soupeře.
SKUPINA ČEZ
14.kolo úterý 29.10.2019
Hokejový klub Opava s.r.o. - DRACI PARS ŠUMPERK
Hokejový klub Opava s.r.o. - DRACI PARS ŠUMPERK
6:7p
(1:0, 3:3, 2:3 - 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Kysučan (Zouhar, Malina), 32. Wolf (Černý), 36. Rousek (Malina), 36. Pawliczek (Štindl, Ficek), 52. Hendrych (Kysučan, Ficek), 53. Rousek (Pawliczek) - 24. Jaroš (Hroch, Gewiese), 27. Kofroň, 29. Kabelka (Krejčiřík, Antonov), 48. Spratek (Kofroň, Gewiese), 54. Sedlák (Milfait, Vachutka), 55. Hroch (Haloda, Kabelka), 61. Vachutka (Milfait, Gewiese). Rozhodčí: Šutara - Rychlý, Vengřín. Vyloučení: 4:5, navíc Herman (OPA) 10 minut zásah v oblasti hlavy a krku. Bez využití. V oslabení: 1:1. Diváci: 497. Střely na branku: 30:41. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3, 4:4, 6:4, 6:7.
Daňa - Šindelář, Chalupa, Zdeněk, Ficek, Peslar, Zouhar - Štindl, Peterka, Malina, Kovařík, Kysučan, Pawliczek, Kadula, Herman, Wolf, Rousek, Černý, Cihlář, Hendrych
Peksa - Drtil, Sedlák, Gewiese, Kabelka, Haloda, Řezáč, Chujac - Jaroš, Milfait, Vachutka - Kofroň, Spratek, Pokorný - Krejčiřík, Antonov, Hroch - Scheuter, Müller, Urban - Šíp

Komentář k zápasu

Poslední výsledky naznačovaly, že Opava má skvělou formu. A potvrdila to i úvodní třetina zápasu, a de facto celý duel proti Šumperku. Zápas zvratů rozhodně nemohl nechat diváky chladnými a pro kardiaky znamenal ohrožení na životu.

Již v úvodu zápasu museli Draci ustát oslabení třech proti pěti, ale nakonec se Šumperk nemusel této situace obávat. Jak se později ukázalo, větší výhodou byla pro kluby hra v oslabení, ve které dokázali hráči obou celků skórovat.

Daňa i Peksa dlouho spolehlivě čelili střelám, až v 15. minutě se prosadili domácí. Zouharova bomba se od tyčky odrazila k RENÉMU KYSUČANOVI a Opava šla do vedení. Vzápětí mohl srovnat Jaroš, ale ještě vloni opavský útočník si musel na zásah za záda Dani počkat. Naopak na druhé straně v 18. minutě měl další gól na hokejce Kysučan, tentokrát ho však Peksa vylapal. V úvodu druhé dvacetiminutovky musel na trestnou lavici Pokorný, ale domácí se zvýšení náskoku nedočkali. Naopak. V oslabení ujel TADEÁŠ JAROŠ a tentokrát již kotouč za Daňova záda dostal. Na konci 27. minutě poslal Draky poprvé do vedení střelecky naladěný ADAM KOFROŇ, který skóroval počtvrté v řadě. A o minutu a půl později prostřelil Daňu DANIEL KABELKA, na což reagoval Pavel Zdráhal oddechovým časem.

Ten zabral. I Opava musela sice brzo do čtyř, ale také ona skórovala v oslabení. Do přečíslení se dostali Černý s PETREM WOLFEM, který stihl zakončit dříve, než se Peksa přesunul k druhé tyči. Peksa pak pochytal dvě velké šance domácích, ale ti přece jen ještě do přestávky otočili skóre. V čase 35:09 se prosadil krátce po buly TOMÁŠ ROUSEK a o čtvrt minuty později prostřelil Peksu i mladý DOMINIK PAWLICZEK. Ještě v závěru třetiny podržel Draky brankář Peksa, stav se naštěstí již neměnil.

Aspoň ve druhé třetině. V té třetí totiž opět došlo na gólovou přestřelku a zápas každou chvíli vyzníval jinak. Dlouho se marně snažili Draci o vyrovnání, ale dočkali se ve 48. minutě. Do přečíslení se dostal i DANIEL SPRATEK a také on, stejně jako Jaroš ještě vloni hráč Opavy, dokázal svého posledního chlebodárce obdařit vstřelenou brankou. Na stranu Draků mohl zvrátit utkání Kofroň, ale Daňa ho vychytal. A pak přišel šok. V čase 51:32 se z mezikruží prosadil JAKUB HENDRYCH. A když o minutu později ujeli Opavané do přečíslení a TOMÁŠ ROUSEK poslal střelu schovanou za obránce přesně do branky, tak to vypadalo s Draky všelijak.

Opava ale slibně rozehraný závěr zápasu nezvládla. Naopak Draci za to vzali a předvedli senzační obrat. V čase 53:31, tedy o další minutu později, dostal v mezikruží chvíli prostoru TOMÁŠ SEDLÁK a nechat šumperského snajpra v tomto prostoru volného, to se nevyplácí. Zadák Draků trefil přesně mezi betony. A aby se to nepletlo, tak o další minutu později bylo zase vyrovnáno. V závaru v útočném pásmu se nejlépe zorientoval DANIEL HROCH, který osamocený kotouč zkušeně zametl k tyčce. I tak se skóre mohlo ještě do konce třetiny měnit, jenže Herman na jedné straně a ani Kofroň na druhé tentokrát gól nevstřelili.

Neuvěřitelné drama, které společně s Draky prožívali na tribunách i výborní šumperští fanoušci, dopadlo dobře. Za skvělou podporu se příznivcům odvděčil ten nejproduktivnější Drak sezóny. DANIEL VACHUTKA se prosadil již po 31 vteřinách prodloužení a náročné, dramatické a gólově bohaté utkání dopadlo vítězně pro Šumperk. Ten vyhrál i šesté venkovní utkání sezóny. Draci tak společně s fanoušky mohli slavit cennou výhru, na kterou bezesporu svůj velký podíl mají právě i příznivci, kteří se do Opavy vydali.

Ohlasy trenérů

Pavel Zdráhal (Slezan Opava): "Pro diváky atraktivní, pro nás trenéry nervy drásající. Šumperk prokázal kvalitu, v útočné třetině prokázali, že jsou asi nejlepším celkem v soutěži. Dali jsme první gól, to je vždycky výhoda, ale ve druhé třetině jsme trošku začali hrát jako Šumperk, což my nejsme. Vrátili jsme se ale do zápasu a za stavu 4:4 bychom bod brali všema deseti. Za stavu 6:4 jsem věřil, že to uhrajeme, dostali jsme se pod tlak. Prodloužení už je vabank a nám na modré skočil puk. Celému mužstvu patří dík. Musím poděkovat fanouškům, bylo cítit, že je atmosféra jiná. Věřím, že budeme pokračovat v dobrých výsledcích a cestu na stadion si najdou.“

Martin Janeček (DRACI PARS ŠUMPERK): "Dnes to byl, dle mého názoru, daleko horší výkon než se Žďárem. Jen se šťastnějším koncem. Nebruslili jsme, vzájemně se nepodporovali a sami se dostávali do kolen. Na druhou stranu jsme se pokaždé zvedli téměř ze dna a nakonec si štěstí přiklonili na svojí stranu. Z dnešního zápasu je třeba se poučit, hodit jej za hlavu a vrátit se k naší aktivní týmové hře."