Osmá výhra v řadě, v prodloužení ji krásnou trefou vystřelil Vladimir Antonov

Osmá výhra v řadě, v prodloužení ji krásnou trefou vystřelil Vladimir Antonov

Jaroslav Svoboda, sobota 5.10.2019
Šumperští hokejisté pokračují ve vítězném tažení. Ve šlágru kola, který nabídl jedenáct branek, nakonec Draci porazili Hodonín zásluhou trefy Vladimira Antonova v prodloužení. Oba týmy se celé utkání přetahovaly o vedení, ve výborné atmosféře Drtiči dokázali na vedení soupeře v poměru 5:4 ještě odpovědět. Velmi napínavý souboj dospěl do nastavení. V něm výborně zapracoval na modré čáře Antonov, vydřel puk a samostatný únik trefil nekompromisně pod víko. Šumperk teď má 11 dnů zápasové přestávky, na jejimž konci však bude i nadále lídrem skupiny Východ.
SKUPINA ČEZ
8.kolo sobota 5.10.2019
DRACI PARS ŠUMPERK - SHKM Hodonín
DRACI PARS ŠUMPERK - SHKM Hodonín
6:5p
(1:2, 2:1, 2:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Řezáč (Spratek, Pokorný), 23. Jaroš (Spratek, Vachutka), 34. Jaroš (Kabelka, Kofroň), 43. Hroch (Krejčiřík, Řezáč), 44. Drtil (Scheuter), 64. Antonov - 15. Jurča (Horák), 19. Čermák (Hložánek, Komínek), 36. Komínek (Pröschl), 42. Charvát (Matula, Jurča), 47. Komínek (Bulín, Miklík). Rozhodčí: Goňa - Bubela, Novotný. Vyloučení: 3:4, navíc Gewiese (SUM) 5 + do konce utkání zásah v oblasti hlavy a krku. Využití: 0:1. Diváci: 1230. Střely na branku: 41:41. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:4, 5:4, 5:5, 6:5.
Peksa – Sedál, Drtil, Gewiese, Kabelka, Haloda, Řezáč, Plhal - Jaroš, Milfait, Vachutka - Kofroň, Spratek, Pokorný - Krejčiřík, Antonov, Hroch - Scheuter, Müller, Urban - Šíp
Hlaváč – Věžník, Horák, Ševčík, Sedlaček, Slabý, Miklík, Čermák – Komínek, Bulín, Matula, Leška, Krejčí, Janás, Proschl, Charvát, Finsterle, Hložánek, Jurča

Komentář k zápasu

Kompletní vstupovali šumperští hokejisté do šlágru kola, ale již první třetina je oslabila o dva hráče. Jan Milfait musel po úvodní třetině z utkání odstoupit kvůli přetrvávajícímu zranění, Petr Gewiese pak dostal během první dvacetiminutovky trest do konce utkání.

V té době již Draci vedli 1:0. Ti si hned v úvodu zápasu zahráli přesilovku, ale v ní i přes trvalý tlak gól nevstřelili. Dočkali se až v 9. minutě, na jejím konci se kotouč dostal JAKUBU ŘEZÁČOVI, jehož pokus proplachtil až do sítě Hlaváčovy branky. Jedním z klíčových momentů bylo dvojí vyloučení o pár minut později. Nejprve Gewiese trefil v souboji Bulína a po zranění soupeře musel dokonce do sprch. O dvě minuty později pak přepadl přes Drtilovu hůl jeden z hostů a domácí tým šel do tří. Toho Hodonín využil. Horákův pokus dorážel z bezprostřední blízkosti Jurča a někdejšího spoluhráče Peksu překonal.

Zbytek dlouhého trestu Šumperk ubránil, ale přesto domácí inkasovali do přestávky opět. ROMAN ČERMÁK se dostal k odraženému kotouči a Peksa, který v úvodní třetině čelil 15 střelám, lovil kotouč ze své sítě znovu. Druhá třetina však patřila Drakům. Po Ševčíkově vyhození na zakázané uvolnění se Šumperk usadil v útočném pásmu, TADEÁŠ JAROŠ ještě v čase 22:25 minul, ale o 14 vteřin později již byl přesný. V obrovském závaru se křídlo první formace dostalo k dorážce a stadion bouřil podruhé. Na trestnou pak musel Věžník a Draci byli blízko třetí trefě. Část stadionu už slavila, ale Drtila s obrovským štěstím vychytal Hlaváč, který v leže na poslední chvíli aspoň nadzvedl konec betonu, kam ho obránce domácích posléze trefil. Krom toho Draci několik minut svírali soupeře, měli i další šance, ale bohužel další trefu nepřidali.

Nadstandardní druholigové utkání pokračovalo převahou Draků, která přinesla i obrat ve skóre. Novic v šumperském dresu Kofroň rozjel akci, na jejímž konci byl opět TADEÁŠ JAROŠ. Draci se bohužel z vedení neradovali ani dvě minuty. TOMÁŠ KOMÍNEK protlačil puk za Peksova záda. Víc se toho před úpravou ledu nestalo, vyjma hitu Vachutky na soupeře, díky kterému se vysypalo tvrzené sklo.

Po návratu z kabin ještě v dohrávce druhé třetiny ubránili Draci oslabení, ale po změně stran se soupeř dostal opět do vedení. Z rychlého kontru první formace těžil MATĚJ CHARVÁT, který v těžké pozici dorážel Matulův pokus. Ani tentokrát se však vedoucí celek z náskoku dlouho neradoval. O necelou minutu později rozjásal stadion trefou k tyčce Hlaváčovy branky DANIEL HROCH a když v čase 43:08 vrátil TOMÁŠ DRTIL vedení na stranu Draků, víc jak 1200 diváků bouřilo nadšením.

Tří bodů se však Šumperk nedočkal. V čase 46:16 zakončil další přečíslení přesnou trefou TOMÁŠ KOMÍNEK. Dramatický duel gradoval a bylo znát, že nikdo z hráčů nechce udělat klíčovou chybu. Zápas se i přes další zajímavé příležitost dostal do prodloužení. V něm dvakrát vychytal hosty Marek Peksa. Poté na modré čáře vystihl přihrávku VLADIMIR ANTONOV, dosprintoval kotouč a sám se řítil na Hlaváče. Hodonínskému brankáři nasadil učebnicový blafák a bylo hotovo.

Za nadšení tribun Draci zvládli těžký duel, kterému rozdělení bodů slušelo.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (DRACI ŠUMPERK): Na utkání jsem se velmi těšil a pečlivě jsme se připravovali. Zápas hodně ovlivnilo neustálé kouskování, v první třetině i ze strany rozhodčích. Poté i vinou naší nekázně. Ve druhé třetině pak se neustále zastavovala hra, nebyla plynulá. Takže jsem musel stáhnout tým na tři pětky, abych hráče udržel v tempu. Toto vše hrálo do karet zkušeným hráčům hostů, byť i oni mají v kádru mladé hráče. Té první formace však ten větší odpočinek vyhovoval. Do toho potom ještě ta anabáze s plexisklem. Herně jsme měli navrch, když jsme otočili na 3:2, tak jsme měli krásné šance. Chybělo štěstíčko, trošku šikovnost. Hodonín byl velmi připravený soupeř, hrál na brejky. A ty využíval.

Aleš Flašar (SHK Hodonín): Celý tým musíme za výkon pochválit. Kluci zápas odmakali a nechybělo mnoho, abychom v Šumperku zvítězili. V prodloužení jsme měli dvě šance, které jsme ale neproměnili. Pak nám ujel hráč, kterému se puk v rozhodující chvíli postavil a trefil to pod břevno. Bod bereme, i když jsme zápas měli výborně rozehraný. Přitom jsme šli do utkání bez tří centrů. Kromě dlouhodobě zraněného Mlynáře nám chyběli také Balán a Polák. Finsterle ze začátku musel naskakovat ve dvou lajnách. Bylo to komplikované, ale celkově to kluci zvládli. Z jejich strany to byla dobrá práce. Nepříjemností bylo rozbité plexisklo. Když ho vyměnili poprvé, zjistili, že je špatné a nedrží. Na pokračování zápasu se čekalo dalších dvacet až třicet minut. Jenom tak jsme tam seděli, bylo to hodně nepříjemné. Ale domácí to měli stejné. Poprvé za nás nastoupil obránce Horák. Byl to jeden z klíčových hráčů. Stejně jako zbytek týmu podal skvělý výkon.

Fotografie ze zápasu