Dvakrát Draci odvrátili náskok soupeře, nakonec vyhráli 5:4

Dvakrát Draci odvrátili náskok soupeře, nakonec vyhráli 5:4

Jaroslav Svoboda, neděle 27.1.2019
Další domácí utkání mají za sebou šumperští hokejisté a potřetí v řadě dokázali na svém ledě naplno bodovat. Po vítězství 5:4 se opět přiblížili vítězství v základní skupině 2. ligy. Po dvou kanadských bodech si v utkání připsali ruští chasníci Vladimir Antonov a Dmitrij Vorobjev, stejně si počínal i zkušený Karel Plášek. Šumperk drží na čele skupiny šestibodový náskok na Valašské Meziříčí.
SKUPINA ČEZ
34.kolo sobota 26.1.2019
DRACI PARS ŠUMPERK - HC Kohouti Tábor
DRACI PARS ŠUMPERK - HC Kohouti Tábor
5:4
(1:1, 3:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 19. Plášek (Vorobjev, Čuřík), 28. Vachutka (Kuťák, Gewiese), 36. Antonov (Ostřanský, Tolokonnikov), 39. Vorobjev (Plášek), 44. Drtil (Sedlák, Antonov) - 4. Prášek (Sladkovský, Březina), 26. Pípal (Škrdleta, Jelínek), 44. Kachyňa (Sladkovský), 59. Sladkovský (Prášek, Duben). Rozhodčí: Král - Mikšík, Čelechovský. Vyloučení: 2:6. Využití: 3:0. Diváci: 901. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 5:2, 5:4.
O. Haloda - Tolokonnikov, Gewiese, Drtil, M. Haloda, Řezáč, Sedlák - Gago, Pokorný, Romančík, Hroch, Vachutka, Kuťák, Urban, Plášek, Králík, Antonov, Blecha, Čuřík, Vorobjev, Ostřanský
Novák - Adam, Dvořák, Černý, Duben, Kachyňa, Pechánek - Šedivý, Kadilák, Škrdleta, Blažek, Březina, Pípal, Jelínek, Drda, Prášek, Sladkovský

Komentář k zápasu

Tábor, který přesně před 20 lety byl také jeden ze soupeřů v tažení šumperských Draků do tehdejší 1. DZ ligy, vstoupil do zápasu lépe. Draci propadli v defenzívě, Tomáš Sedlák zůstal rázem sám na pokrytí dvou hráčů soupeře a i přes veškerou snahu nezabránil Lukáši Práškovi ve skórování. Útočník Tábora využil přihrávky Lukáše Sladkovského do předbrankového prostoru.

Draci byli v dalších minutách aktivnější a paradoxně utlumila jejich tlak až přesilovka při vyloučení hostujícího Černého. V té třetí početní výhodě v utkání v závěru třetiny se ale Šumperk již prosadil. Novák vychytal dvě těžké střely Draků, ale po přihrávce Vorobjeva před prázdnou branku již na zakončení Karla Pláška nedosáhl.

Druhá třetina přinesla klíčové momenty zápasu. Šumperk nejprve nevyužil další početní výhodu, aby krátce na to Jakub Pípal skóroval po závaru před brankou Ondřeje Halody. Hosté znovu vedli, ale do konce druhé dvacetiminutovky přišel rozhodující zvrat v zápase. Již o dvě minuty později vletěl do útočného pásma Filip Kuťák, předal puk na Daniela Vachutku, který dopravil kotouč do sítě. Hosté mohli znovu získat vedení během dvou přesilovek, jediných v zápase. Ale neuspěli, takže přišel trest. Ve 36. minutě vypálil od modré Tolokonnikov, před Novákovou brankou vznikla velká skrumáž, ze které se prosadil Vladimir Antonov. Draci poprvé v utkání vedli.

O chvíli později zamířil na trestnou lavici Šedivý a Draci znovu v početní výhodě skórovali. Šumperk neuspěl typicky přesilovkovou souhrou, ale Dmitrij Vorobjev se rozjel ve středním pásmu a po zatažení puku před branku prostrčil kotouč pod tělem Nováka do sítě.

Nakonec vítězný gól vstřelil ve 44. minutě Tomáš Drtil, znovu v početní výhodě. Tříbrankové vedení vydrželo šumperskému celku jen dvanáct vteřin, nakonec ale bylo rozhodující. Hosté prostřednictvím Ondřeje Kachyni bleskově snížili, dlouhé minuty se pak oba týmy marně snažily přidat další zásah. Až v čase 58:33 ještě zajistil drama do závěru utkání Lukáš Sladkovský. Útočník, který začínal sezónu v Orlové, zakončil únik bekhendovou střelou pod břevno. Další branka ale již nepadla.

Ohlasy trenérů

Jozef Zavadil (trenér Draci Šumperk): Díky bohu za výsledek, ale moc chválit se čím nemáme. Ale vyhráli jsme, udrželi jsme si náskok a teď bude důležité vyhrát v Opavě. Se sestavou jsem pak musel trochu zamíchat, kvůli výkonům některých formací a ta čtvrtá odehrála dobrý zápas. Prostor dnes dostal Michal Gago, byl to pro něj druhý zápas v sezóně a musíme mu dát čas, aby se dostal do herního rytmu. Do závěru sezónu budeme potřebovat silný kádr. Proto přijde i jeden velmi zkušený obránce, který má na kontě 600 extraligových zápasů.

Fotografie ze zápasu