Draci vezou z Pelhřimova tři body

Draci vezou z Pelhřimova tři body

Tomáš Ostřanský, Jaroslav Svoboda, sobota 15.12.2018
Draci vydolovali tři body v Pelhřimově a napravili tak zaváhání ze zápasu v Kopřivnici. Lední Medvědi měli z posledních dvou domácích zápasů výborné skóre 8:0 a bilanci šesti bodů. Už úvod utkání naznačil, že to pro Draky rozhodně nebude jednoduchá záležitost, když veškeré pokusy končily na brankáři Holíkovi. Toho odčaroval až Petr Gewiese začátkem druhé třetiny. Když tři minuty před koncem utkání zvyšoval Vladimir Antonov na rozdíl dvou branek, zdálo se být rozhodnuto. Jenže domácí ještě odvolali gólmana a prakticky okamžitě se dočkali snížení zásluhou Alexandra Grebeňuka. Poslední desítky sekund tak byly pro šumperského gólmana Polívku poměrně perné, nicméně ve své obnovené premiéře za Draky už další gól za svá záda nepustil a bere výhru.
SKUPINA ČEZ
26.kolo sobota 15.12.2018
HC Lední Medvědi Pelhřimov - DRACI PARS ŠUMPERK
HC Lední Medvědi Pelhřimov - DRACI PARS ŠUMPERK
1:2
(0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 58. Grebeňjuk (Kosnar) – 25. Gewiese (Vorobjev, Sedlák), 57. Antonov (Haloda M., Drtil). Rozhodčí: Horáček – Tasch, Bohuňěk. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Holík (Urban) – Kříž, Grebeňuk, Krtek, Adam, Selickis, Kasalý D., Kaminsky, Kopic, Kohút, Votápek, Bezděk, Piš, Sigmund, Plachý, Kosnar
Polívka (Haloda O.) – Tolokonnikov, Gewiese, Drtil, Haloda M., Řezáč, Sedlák, Pokorný, Romančík, Hroch, Vachutka, Ďurač, Urban, Plášek, Králík, Antonov, Čuřík, Vorobjev, Ostřanský

Komentář k zápasu

Po utkání v Kopřivnici se šumperští Draci vydali do větší vzdálenosti, čekala je konfrontace z celkem Pelhřimova. Ten se pohybuje na chvostu tabulky skupiny Jih, i tak se ale dal čekat tuhý souboj.

To se také potvrdilo. Jozef Zavadil po dlouhé době mohl počítat se službami všech tří ruských hráčů Draků, do branky pak postavil Patrika Polívku. Zatímco v poslední době výtečný Ondřej Haloda mohl odpočívat, tak jeho parťák z brankářského dua na jeho výkony navázal.

V první třetině se diváci gólu nedočkali, byť k vidění byly tři přesilové hry. Ačkoliv to byli Draci, kdo šel na trestnou lavici dvakrát, zatímco domácí jen jednou, tak šance v početních výhodách si vypracovávali jen oni. Jenže ani ty ve vlastní přesilovce, ani brejkové situace v oslabení gólem neskončily.

Ve druhé třetině se již Šumperk v početní výhodě prosadil. Domácí šli do tří po faulech Kopice a Selickise, čehož využil kapitán Draků Petr Gewiese. V dalším průběhu se také měnil často poměr sil na ledě, na tlaku Draků se však nic velkého nezměnilo. Hosté byli ve druhé třetině lepším celkem.

Další změna stavu se však konala až ve třetí třetině. I v ní byli Draci dlouho aktivnějším týmem, byť i Pelhřimov dokázal dorazit na dohled Polívkově brance. Jenže byli to Draci, kdo se prosadil. Když se Pelhřimov nadechoval k závěrečnému náporu, tak v 57. minutě po kombinaci obránců Drtila s Halodou zvýšil náskok a trefil vítězství Rus Vladimir Antonov. Na jeho zásah sice dokázali Medvědi reagovat, ovšem zásah Alexandra Grebeňjuka znamenal pouze korekci skóre a fakt, že Polívka svou první nulu v dresu Draků nevychytá.

Šumperk tedy vyhrál v Pelhřimově 2:1 a udržel pětibodový náskok v čele skupiny Východ.