Orlová vyloupila Šumperk s plnou parádou

Orlová vyloupila Šumperk s plnou parádou

Tomáš Ostřanský, sobota 13.10.2018
Zatímco Draci vstupovali do zápasu jako jasný favorit, Orlová, do té doby bez bodu, neměla co ztratit. Šumperk začal v duchu výkonu z posledního zápasu. Tedy s herní převahou, nicméně poměrně platonickým tlakem bez většího počtu opravdu nebezpečných střel. Dvakrát orazítkoval břevno soupeřovy brány Vorobjev, nicméně ke kýžené vedoucí brance nevedly ani přesilové hry. A tak se na ledě začaly dít věci. Orlová uštědřila profesorsky hrajícím Drakům lekci z produktivity. Dvě přesné střely Janiczeka s Kysučanem padly ve čtyřicáté minutě. Po příchodu z kabin ihned navyšoval Brodek a minuty hrůzy završil ve 43. minutě Kovařík. Domácí se již z přídělu nevzpamatovali, naopak ještě jednou inkasovali, když se v 56. minutě trefil Sladkovský. Těšit nemůže ani čestná gólová tečka Karla Pláška.
SKUPINA ČEZ
9.kolo sobota 13.10.2018
DRACI PARS ŠUMPERK - HC Orlová
DRACI PARS ŠUMPERK - HC Orlová
1:5
(0:0, 0:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 59. Plášek (Hroch, Haloda) - 40. Janiczek (Brodek), 40. Kysučan (Kovařík, Šmíd), 41. Brodek (Štěpánek, Sladkovský), 43. Kovařík (Šmíd, Kysučan), 56. Sladkovský (Hovsepyan, Akhmetianov). Rozhodčí: Dufka – Novotný, Šimčík. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Průběh utkání: 0:5, 1:5.
Kristín (Venouš) – Drtil, Sedlák, Řezáč, Gewiese, Kužílek, Haloda – Vachutka, Romančík, Plášek – Ostřanský, Pokorný, Vorobjev – Kočica, Hroch, Urban – Šíp, Antonov, Blecha.
Svoboda (Ovčaři) – Janiczek, Kropka, Szturc, Spálovský, Puškár, Štěpánek, Šendera – Ballner, Smrčka, Sladkovský, Šmíd, Kovařík, Klíma, Tvrdík, Brodek, Dang, Achmeťjanov, Hovsepyan, Kysučan.

Komentář k zápasu

Draci nebyli od začátku utkání horším týmem. V první polovině zápasu si dokonce vypracovali několik slibných příležitostí, jenže jejich tlak se povětšinou odehrával bez finálního zakončení. A to, když už přišlo, bylo spíše opatrným klepáním než bušením na Svobodovy vrata. Ze strany soupeře potom přicházely nebezpečné brejky.

Vorobjev dokonce dvakrát orazítkoval břevno, jenže v poslední minutě druhé třetiny přišla ze strany Orlové ledová sprcha. Janiczek nejprve využil zaváhání Draků, kteří se po inkasované brance nejspíš viděli v šatně. Jenže než se do ní dostali, inkasovali ještě z hole Kysučana. Obě trefy dělilo deset sekund.

Když hned z kraje třetí třetiny inkasovali domácí třetí, následně pak i čtvrtý gól, bylo v podstatě rozhodnuto. Zatímco jindy se stadionem rozléhá bouřlivá podpora diváků, tentokrát atmosféra připomínala spíše nedělní bohoslužbu v kostele. A nebylo se čemu divit. Draci opravdu nesehráli dobrou partii a na poslední celek tabulky recept nenašli. Před koncem zápasu navíc inkasovali ještě pátý direkt z hole Sladkovského a čestná trefa Pláška už nemohla nic změnit na výsledku, natož na náladě.

Ohlasy trenérů

Jozef Zavadil (Šumperk): Děs a hrůza. Nemůžu říct, že by hráči nechtěli, chtěli. Ale je to splašené, hlava nehlava, bez rozmyslu, bez jakékoliv finální myšlenky. Je mi z toho zle a zle se mi pojede domů.

Darek Stránský (Orlová): Věřím, že jsme schopni sehrát dobrou partii s kýmkoliv a dnes se to potvrdilo. V Kopřivnici jsme dostali několik rychlých branek my, teď se k nám štěstíčko zase přiklonilo. Kluci to dnes odmakali. Hráli bojovně, skákali do střel, musím je za to pochválit. Nálada v kabině byla parádní, kluci jsou mladí a užili si to.

Fotografie ze zápasu