Draci uhájili vedení v lize, Tatře nasázeli devět branek

Draci uhájili vedení v lize, Tatře nasázeli devět branek

Jaroslav Svoboda, středa 26.9.2018
Podruhé v řadě šumperský celek neinkasoval, a jestliže proti Valašskému Meziříčí vstřelil tři branky, tak v Kopřivnici se prezentoval trojnásobným přídělem soupeři. Výborný výkon týmu korunoval pěti kanadskými body Karel Plášek, který jednu branku vstřelil a u čtyř dalších branek asistoval. O bod méně zaznamenal Dominik Pokorný. Matej Kristín pak vychytal druhou nulu v řadě, Šumperk se po drtivé výhře udržel v čele.
SKUPINA ČEZ
5.kolo středa 26.9.2018
HC Kopřivnice - DRACI PARS ŠUMPERK
HC Kopřivnice - DRACI PARS ŠUMPERK
0:9
(0:3, 0:4, 0:2)
Branky a nahrávky: 7. Romančík (Vachutka, Plášek), 10. Ostřanský (Pokorný), 15. Pokorný (Plášek, Sedlák), 22. Vorobjov (Pokorný), 23. Plášek (Hroch), 26. Drtil (Plášek, Vachutka), 30. Pokorný (Ostřanský, Řezáč), 43. Sedlák (Vachutka, Plášek), 45. Hroch (Antonov, Kužílek). Rozhodčí: doplníme. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:0. Diváci: 583.
Fendrich – Stříž, Ficek, Krutil, Zuzaník, Bail, Marek, Imrich, Fojtík, Gebauer, Pěnčík, Mach, Červenka, Suchý, Raška, Tomášek, Kofroň, Gola, Sluštík
Kristín – Kužílek, Gewiese, Drtil, M. Haloda, Řezáč, Sedlák, Pokorný, Romančík, Hroch, Vachutka, Urban, Plášek, Antonov, Blecha, Haluza, Vorobjev, Kočica, Ostřanský

Komentář k zápasu

Za uhájením vedení v ligové tabulce vyrazili na kopřivnickém ledě šumperští Draci bez bázně, s odhodláním a hlavně konečně i s efektivitou v koncovce. V polovině sedmé minuty pak otevřel skóre Michal Romančík, o tři minuty později se pak první svou brankou v sezóně prezentoval Milan Ostřanský. Šumperk ještě do přestávky navýšil vedení zásluhou Dominika Pokorného. A jestli se čekal urputný boj, tak úvodní třetina naznačila opak.

Jestliže si domácí fanoušci mysleli, že Tatrováci otupí ve druhé třetině drtivý nástup Draků, museli být brzo velmi zklamaní. Již po 84 vteřinách totiž přidal čtvrtý gól hostů Rus Dmitrij Vorobjev, na který přesně o minutu později navázal Karel Plášek - 5:0! V šesté minutě druhé třetiny se v přesilovce trefil obránce Tomáš Drtil. A když v závěru 30. minuty přidal po Ostřanského přihrávce svou druhou trefu v utkání aktuálně nejlepší střelec týmu Dominik Pokorný, tak se definitivně začal rýsovat ostudný debakl pro Kopřivnici.

Šumperk si však další branky schoval až do poslední dvacetiminutovky a nakonec se domácí ubránili i hrozbě dvouciferné prohry. I přesto, že zbývající dva góly v zápase vstřelili hosté hned v úvodu třetiny. Ve 43. minutě navýšil náskok lídra tabulky Tomáš Sedlák, na konečných 9:0 pak o dvě minuty později pečetil Daniel Hroch. Více branek v Kopřivnici již nepadlo.

Draci tedy porazili svého soupeře z loňského předkola play-off drtivým způsobem 9:0, udrželi se ve vedení skupiny. Premiéru za Šumperk odehrál mladý Jonáš Kočica, který má vyřízené střídavé starty ze Zlína.

Ohlasy trenérů

Jozef Zavadil, trenér Šumperka: Musím všechny hráče pochválit, ale na druhou stranu soupeř opravdu nehrál tak zle. My postavili výkon na naprosté disciplíně, za to musím hráčům poděkovat, všem. Několik branek jsme dali po vypíchnutí kotouče ve středním pásmu a následném brejku, ale opravdu domácí nehráli tak zle. Pokud jde o dvě čistá konta v řadě, znovu to vychází z disciplinovanosti týmu, ale samozřejmě i z výborného výkonu brankářů. Bohužel ten Nový Jičín se nedá odčinit, už se stalo, a jak jsem říkal minule, byla to i má chyba. Tam jsem po té rychlé brance sám jen koukal na to, jak chce každý jen dávat branky, a nic s tím neudělal. Štve mě to, ale vzít zpět se to nedá. Stalo se.