Bobři si v Šumperku vylámali zuby, prohráli 0:3

Bobři si v Šumperku vylámali zuby, prohráli 0:3

Jaroslav Svoboda, sobota 22.9.2018
Draci zvládli reparát za nevydařené utkání v Novém Jičíně a před svými fanoušky vyhráli 3:0. Takticky velmi dobře zvládnutý zápas rozhodlo rozmezí pěti minut v jeho polovině. Svěřenci Jozefa Zavadila se pak hlavně vyvarovali faulů, chyb a trpělivě čekali na své šance. Naopak v klíčové třetí třetině otupili tlak soupeře. Matej Kristín s vydatným přispěním svých spoluhráčů vychytal první čisté konto sezóny.
SKUPINA ČEZ
4.kolo sobota 22.9.2018
DRACI PARS ŠUMPERK - HC Bobři Valašské Meziříčí
DRACI PARS ŠUMPERK - HC Bobři Valašské Meziříčí
3:0
(0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 28. Pokorný (Vorobjev, Řezáč), 33. Romančík (Plášek), 58. Vachutka (Plášek). Rozhodčí: Dufka - Novotný, Šimčík. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 570. Střely na branku: 37:25.
Kristín - Drtil, Sedlák, Řezáč, Gewiese, Kužílek, M. Haloda - Vachutka, Romančík, Plášek - Ostřanský, Pokorný, Vorobjev - Urban, Hroch, Antonov - Šíp, Blecha
Slovák - Ostrčil, Baroš, Holiš, Weintritt, Báchor, Váňa, Žák - Paťava, Brunec, Koňařík, Vaněk, Peška, Pořický, Andris, Kývala, Dvořák, Martiník, Daněk, Dalajka

Komentář k zápasu

Po prohře v Novém Jičínu se Šumperk představil opět doma. Kouč Jozef Zavadil se musel vypořádat s absencí zraněného Lukáše Králíka, takže do druhé formace se posunul Milan Ostřanský, do té třetí pak Martin Urban. Z osobních důvodů chyběl také Nikolaj Tolokonnikov.

Právě mladík s číslem 27 byl hodně aktivní, hned v úvodní třetině musel hostující brankář Slovák krýt tři jeho pokusy. Brankář Bobrů si s nimi poradil, stejně jako se všemi ostatními střelami domácích Draků. Největší příležitosti měli přitom Šumperští v závěru úvodní třetiny. Hlavně Gewieseho pozice byla čistě gólová, ale Slovák vytáhl fantastický zákrok.

Hned v úvodu druhé třetiny měl další velkou šanci domácích Tomáš Sedlák, ale trefil jen konstrukci branky. Blízko gólu byl i Dmitrij Vorobjev, který se ze středního pásma dostal mezi bránícími hráči až před Slováka a jednou rukou zakončoval. Brankář Bobrů ale včas zasáhl vyrážečkou. Ve 28. minutě se pak již skóre měnilo. Hosté ztratili na útočné modré puk, Šumperk se dostal do přečíslení a Vorobjev pálil na lapačku Slováka. Ten sice kotouč ještě vyrazil, ale k dorážce se, byť v pádu, dostal Dominik Pokorný. Jeho třetí trefa v sezóně otevřela skóre.

Další gól mohl přidat Karel Plášek, ale v brejku sám proti Slovákovi neuspěl. Dlouho ale truchlit nemusel. Ve 33. minutě právě zkušený veterán předal v útočném pásmu puk na Michala Romančíka, který se uvolnil a poté technickou střelou na zadní tyč prosadil. Ještě veseleji mohlo být v šumperském táboře ve 38. minutě. Tomáš Sedlák již zakončoval do prázdné branky, ale Slovák vytasil fantastický zákrok.

Do třetí třetiny šli Draci tedy s vedením 2:0, ale hlavně s ambicí nepouštět hosty do žádných střeleckých pozic. A to se jim prakticky až do konce utkání podařilo. Kristín si tak druhý zákrok během celé třetiny připsal až v 54. minutě, s Weintrittovým pokusem neměl více problémů. Větší šanci měl v 57. minutě Josef Daněk, toho ale Kristín skvěle vychytal. A v následné power-play domácí udeřili potřetí. Plášek pláchnul obraně hostů a ačkoliv na něj zírala zcela prázdná branka, ještě předal puk Danielu Vachutkovi. Ten zametl do prázdné branky.

Draci se díky vítězství 3:0 posunuli na čelo celé tabulky, poněvadž Hodonín doma překvapivě prohrál s Novým Jičínem. Ten tak po výhře s Draky porazil i Hodonín.

Ohlasy trenérů

Jozef Zavadil, trenér Draci Šumperk: Musím celý tým pochválit, poděkovat mu za bojovnost, disciplínu. Celá příprava na zápas i přestávkové rozbory u tabule probíhaly se zvýšeným hlasem. Ne s křikem, ale se zvýšeným hlasem. Víte, část viny za prohru v Novém Jičíně si beru sám na sebe. Ten gól ve druhé minutě byl do prázdné brány a i já podlehl dojmu, že to tam nasázíme. A pak to tak dopadlo. Dnes jsem prostě chtěl udržet hráče v soustředění, pozornosti. Abychom si nemysleli, že to půjde samo. Musím hráčům poděkovat.

Fotografie ze zápasu