Vyjádření trenéra týmu Martina Janečka k sezóně 2019/2020

Vyjádření trenéra týmu Martina Janečka k sezóně 2019/2020

Redakce, Martin Janeček, pátek 13.3.2020
Celý hokejový Šumperk se těšil. Draci ovládli základní část, rýsovala se historická sezóna... A pak se začala objevovat hrozba, která by mohla vše zhatit. Žádný hokejový soupeř, nic sportovního. Objevila se hrozba podstatně vážnějšího charakteru. Nejen sportovní scéna je momentálně paralyzována pandemií nového koronaviru, který způsobuje nemoc COVID-19. Postupující nákaza nakonec dohnala i Českou republiku. A z nařízení vlády, přes veškerou snahu sportovních svazů, nakonec vyplynulo jediné - konec všech soutěží. Právě druhá liga je jedinou soutěží, která ještě není ani úředně uzavřena. Vítězové jednotlivých skupin, Kolín, Vrchlabí a Šumperk, čekají na verdikt svazu ohledně postupového klíče. To již může pouze zpovzdálí sledovat muž, který se pod letošní sezónou výrazným písmem podepsal. Trenér Martin Janeček vytvořil skvělý tým, který suverénně ovládl skupinu Východ. Víc již nyní ovlivnit nemůže. Našel si však chvíli, aby v těchto dnech poslal všem pozdrav související právě s uplynulou sezónou. A my vám ho nyní tlumočíme.
SKUPINA ČEZ

Sezóna nepředpokládaně rychle skončila a i když je takový konec víc než hořký, využiji prostoru k pár větám, které mám po naší sezóně na srdci.

Za prvé chci poděkovat řediteli klubu, panu Velčovskému, i lidem v Šumperku za šanci být součástí klubu DRAKŮ. Také kluci z realizačního týmu mi byli vždy neskutečnou oporou a jejich pracovitost i oddanost k jejich práci si zaslouží absolutorium. Zásluhy Radka Fischera i Bédi Ševčíka na velmi dobře rozehrané sezóně jsou veliké.

Teď ti nejdůležitější celého úspěchu - hráči. Jim patří mé obrovské uznání. Tak, jak oni ke své práci od léta přistupovali, je pro trenéra jen radost. Když k šikovným hráčům přidáte odhodlanost, pracovitost i touhu vyhrávat, trenér se s nimi jen veze na vlně krásné euforie. To jen a jen oni dokázali letošní krásnou sezónu, i když nakonec neměli možnost ukázat ještě více.

To vše zastřešovaly hojné návštěvy a téměř plné tribuny. Jako trenér a myslím, že mluvím teď i za hráče, je radost hrát pro tak věrné fanoušky. Vím, že občas náš hokej nemusel lahodit oku, ale oni vždy stáli při nás. Snad jsme se jim v sezóně alespoň trošku odvděčili výkony a udělali radost. Těchto pár slov jsem měl na srdci a po krásné i když nedokončené sezóně všem neskutečné DĚKUJI.

Teď si všichni navzájem přejme, abychom se zbavili toho vetřelce, který momentálně sužuje celý svět a ve zdraví se všichni mohli brzo soustředit na svou práci. V jaké soutěži, v jakém složení je předčasné spekulovat, řada věcí se snad během blízké doby rozhodne. Pro letošek - bylo mi neskutečnou ctí, město Šumperk.