Draci přetlačili Valašské meziříčí

Draci přetlačili Valašské meziříčí

Tomáš Ostřanský, Redakce, sobota 24.2.2018
Marodkou sužovaní Draci postrádali několik opor sestavy a vystačit si museli pouze se čtveřicí obránců. Přesto šli domácí do vedení jako první. Byť hosté z Valašského Meziříčí zápas ještě během první periody otočili na svoji stranu, domácí borci nesložili zbraně a dokázali nakonec celý zápas vybojovat. Fanoušci tak v poměrně komorní atmosféře viděli domácí tříbodovou rozlučku se základní částí soutěže.
SKUPINA ČEZ
48.kolo sobota 24.2.2018
DRACI PARS ŠUMPERK - HC Bobři Valašské Meziříčí
DRACI PARS ŠUMPERK - HC Bobři Valašské Meziříčí
6:4
(2:3, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 9. Vachutka (Králík, Schejbal), 20. Kovařík (Lehečka, Müller), 34. Vachutka (Vymazal, Schejbal), 36. Králík (Šťáva), 56. Kovařík (Ostřanský, Schejbal), 59. Ostřanský (Šťáva, Fischer) – 12. Kývala (Varga), 13. Dvořák (Seidler, Vaněk), 17. Martiník (Andris), 49. Hořanský (Pokorný). Rozhodčí: Zbořil – Goňa, Rychlý. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. Diváci: . Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3, 4:4, 6:4 .
Svoboda (Faltus) – Schejbal, Šťáva, Ďurkáč, Řezáč – Kovařík, Hroch, Lehečka, Vachutka, Müller, Králík, Skopal, Fischer, Vymazal, Ostřanský
Šafránek (Plšek) – Hajda, Rudl, Báchor, Jenáček, Váňa, Žák – Pokorný, Andris, Hořanský, Pořický, Vaněk, Seidler, Kývala, Varga, Dvořák, Martiník, Daněk, Dalajka

Komentář k zápasu

Poslední domácí utkání šumperského celku mohlo odhalit jednu tajenku sezóny 2017/2018. Pokud by Draci doma podlehli Valašskému Meziříčí, s jistotou by se v předkole play-off střetli s kopřivnickou Tatrovkou.

Jozef Zavadil nechal odpočívat, stejně jako v Opavě, několik opor. Ve finále z toho vyplynul post brankáře pro Reného Svobodu a hra jen na dvě obranné dvojice a tři kompletní útoky. A i přesto, že Bobři byli v úvodu aktivnější, tak do vedení šel Šumperk. Lukáš Králík vyhrál sprinterský souboj jeden na jednoho, projel za brankou hostů a naservíroval Danielu Vachutkovi přihrávku, se kterou si střelec poradil.

Z vedení se Šumperk těšil tři minuty. To skvělou práci odvedl Martin Kývala, který se uvolnil na modré čáře, vyměnil si puk s Davidem Vargou, načež nad betonem Svobody srovnal. Draci pod tlakem nedokázali dostat kotouč ven z pásma, k puku se dostal Vaněk, přes Seidlera pak akci na jeden dotek zakončoval přesnou trefou Petr Dvořák, proti kterému neměl Svoboda nejmenší šanci.

A do konce třetiny hosté přidali další trefu. Ondřej Martiník, v minulosti krátce hráč šumperského celku, si vybruslil zpoza branky a trefil přesně. Ani to však nebyl konečný účet úvodní dvacetiminutovky. Pouhých 21 vteřin před jejím koncem sehráli Draci rychlý brejk a Lubomír Kovařík měl dost času najít skulinku nad ramenem brankáře Šafránka.

V prostřední části zápasu sice nepadalo již tolik branek jako v té předchozí, ale za to sudí Zbořil poprvé vylučoval. A hned dvakrát poslal domácí do čtyř. Obě oslabení Šumperk ustál a krátce po tom druhém vyrovnal. Již se zdálo, že Michal Vymazal zaveze puk za meziříčskou branku, jenže nečekaně poslal zadovku před branku a Daniel Vachutka chytrou nahrávku svého spoluhráče přetavil v gól.

O dvě minuty později Draci dokonali obrat v utkání. Hosté nezvládli přechod středního pásma, Ondřej Štáva na sebe stáhl pozornost hned tří hráčů a tuto chybu potrestal Lukáš Králík, který možná trochu zaskočil brankáře Šafránka střelou tahem.

V polovině poslední třetiny se však Bobrům podařilo vyrovnat. Adam Hořanský vypálil z křídelního prostoru a Svoboda sice vyrazil ránu hostujícího útočníka, jenže puk se ze vzduchu snesl do branky. Poslední slovo si však vzali domácí a prsty v rozhodujících momentech utkání měl Milan Ostřanský. Nejprve v 56. minutě stáhl svým pohybem bránící hráče na sebe, aby přenechal kotouč Lubomíru Kovaříkovi. Ten s dostatkem prostoru a času naložil skvěle a prostřelil Šafránka prostorem mezi betonem a lapačkou.

Hosté v závěru utkání ještě sevřeli Draky a na konci 59. minuty také odvolali brankáře. Jenže Svoboda šance Bobrů pokryl a v čase 58:52 poslal kotouč do opuštěné branky Milan Ostřanský. Bohužel tento moment poznamenala likvidační a zcela nesmyslná sekera v podání hostujícího Žáka, oceněná pouze dvouminutovým trestem.

Na svého soupeře v play-off si tak musí šumperští hokejisté počkat do středečního posledního kola základní části.

Fotografie ze zápasu