Další výhra, Draci porazili Kopřivnici a dál nahání Hodonín

Další výhra, Draci porazili Kopřivnici a dál nahání Hodonín

Jaroslav Svoboda, středa 7.2.2018
Šumperští hokejisté válí, na svém ledě si připsali další tříbodový zisk a stále se drží na kontakt s druhým Hodonínem. I tentokrát Draci vstřelili rychlý gól, na něj navázali dalšími zásahy v druhé třetině. Stejně jako v minulém zápase se i proti Kopřivnici dvakrát prosadil Michal Vymazal. Plnými pěti kanadské body sesbíral Jiří Půhoný, nejproduktivnější hráč celé soutěže. Protože Drtiči vyhráli přestřelku s Novým Jičínem, manko na druhé místo stále činí dva body. A v příštím kole Draci míří na led lídra z Poruby.
SKUPINA ČEZ
43.kolo středa 7.2.2018
DRACI PARS ŠUMPERK - HC Kopřivnice
DRACI PARS ŠUMPERK - HC Kopřivnice
6:1
(1:0, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Vymazal (Půhoný, Sedlák), 27. Půhoný (Šťáva, Ďurkáč), 28. Králík (Kovařík, Lehečka), 30. Vymazal (Sedlák, Půhoný), 51. Schejbal (Kovařík, Půhoný), 58. Půhoný (Ostřanský, Lehečka) - 49. Pěnčík (Bail). Rozhodčí: Škach - Goňa, Pospíšil. Vyloučení: 6:10. Využití: 2:0. Diváci: 570. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1.
Lakosil – Schejbal, Šťáva, Ďurkáč, Bažant, Řezáč, Sedlák – Kovařík, Hroch, Lehečka, Vachutka, Muller, Králík, Půhoný, Fischer, Vymazal, Cink, Ostřanský
Hromada – Štěpánek, Heinzl, Stříž, Marek, Mrowiec, Bail, Fojtík – Červenka, Raška, Pargač, Tomášek, Vyčesaný, Hrubý, Sluštík, Mach, Bartošák, Pěnčík, Kofroň, Gola

Komentář k zápasu

Osmé vítězství v řadě na domácí půdě vybojovali šumperští hokejisté. Draci s Lakosilem v brance a stále bez obránce Gewieseho pak popáté během této série skórovali již během úvodní pětiminutovky. Po krásné souhře první formace otevřel účet utkání Michal Vymazal, který zužitkoval Půhoného přihrávku.

Kdo čekal podobný nástup jako minule proti Novému Jičínu, ten musel být zklamán. Draci marně hledali cestu ke druhé trefě, a to i přes dlouhou přesilovou hru, kdy postupně zamířili na trestnou lavici hned tři hráči kopřivnického celku. Jenže gól do konce první dvacetiminutovky nepadl.

I ve druhé třetině byla několik minut hra spíše vyrovnaná, hosté se snažili nepříjemně tlačit před Lakosila, ten však pokračoval v likvidaci všech akcí Tatrovky. A tak přišla druhá šumperská trefa. Hosté špatně načasovali střídání a Šťáva ideálně naopak naplánoval dlouhou průnikovou přihrávku na Jiřího Půhoného. Ten v brejku proti Hromadovi nezakončil v pravém slova smyslu, prostě nechal kotouč sjet z čepele a puk proklouzal pod betony brankáře do sítě.

A branka Draky nakopla. Uběhla přesně minuta a půl, když Kovaříkovu přihrávku bránící hráči zblokovali pouze k Lukáši Králíkovi, jehož bekhend překvapivě zaplul do branky hostů. Smolný gól nejspíš definitivně zlomil vývoj zápasu. Hosté poté znovu špatně střídali, tentokrát hráli v šesti a za tento technický prohřešek pykali. Půhoný si vyměnil kotouč se Sedlákem, jejich akce ještě brankou neskončila, ale osamocený puk na brankovišti nakonec dotlačil do sítě Michal Vymazal, který v pádu druhou trefou v zápase zvýšil již na 4:0.

Do konce třetiny již branka nepadla, ale za to se mírně přiostřilo. Fauly Ostřanského a Schejbala ovšem hosté nevyužili, vzájemný konflikt dvojice Sedlák - Pargáč do ničeho převratného nepřerostl, byť oba hráči dostali dvouminutový souběžný trest.

Do třetí třetiny vstupovali tedy hosté s velmi těžkým úkolem smazat čtyřbrankový deficit. A to se nepovedlo. Hosté byli sice dlouho aktivnější a ve 49. minutě i skórovali, když se prosadil Marek Pěnčík. Celé akci navíc předcházel sporný zákrok hostů, kdy ještě Bartošák bránil držením Řezáčovi ve hře, gól ale platil a tresty pak rozhodčí udělil až po jeho uznání.

Hned po následném buly se do strkanice dostali Sedlák s Heinzlem a hostující hráč zasáhl hokejkou šumperského obránce přímo do obličeje. Krvavé zranění skončilo čtyřminutovým trestem pro hostujícího hráče a Šumperk dlouhou přesilovku využil. Zatímco Fojtík před brankou opracovával Bažanta, tak od Kovařík našel přihrávkou od mantinelu Jakuba Schejbala, který trefil přesně.

V 58. minutě se rozjel po pravém křídle Ostřanský, kterého ale zasáhl špičkou hole do obličeje obránce Marek. Rozhodčí sice tento zákrok pustil, hosté ale vzápětí inkasovali, přičemž sám Ostřanský si ještě stačil připsat i asistenci. Byl to Jiří Půhoný, kdo završil svůj večer pátým kanadským bodem ve chvíli, kdy obkroužil branku a poslal puk do sítě.

Ohlasy trenérů

Jozef Zavadil, Šumperk: Byl to velmi těžký zápas. Dnes jsme byli tak namotivovaní, že jsme chtěli rychle vyhrát, nastřílet rychle branky. Jsem spokojený, že jsme vyhráli, ale byl to těžký zápas. Byl jsem se na Kopřivnici podívat, když hráli s Porubou, ale tady předvedli o třídu lepší výkon. Silově nás přehrávali, prostě chvála bohu, že jsme to vyhráli. Teď nás čeká jiný zápas v Porubě, tam to bude o něčem jiným a musíme se na to utkání pořádně připravit.

Fotografie ze zápasu