JEŠTĚ NEKONČÍME! Draci porazili Porubu a v sobotu budou bojovat o srovnání série!

JEŠTĚ NEKONČÍME! Draci porazili Porubu a v sobotu budou bojovat o srovnání série!

Jaroslav Svoboda, čtvrtek 16.3.2017
V sobotu 18. března se půjde na hokej! Draci dokázali poprvé v sérii udržet vedení a porazit svého soupeře z Poruby. Z ostravské RT TORAX Arény nakonec vezou vítězství 4:2, přičemž domácí dokázali překonat skvělého Kůdelu pouze jednou ze hry, navíc v přesilovce. Druhý gól vstřelil Zachar z trestného střílení. Další část semifinálové série se bude hrát již tuto sobotu na šumperském ledě a pokud Draci naváží na úspěch z Poruby, rozhodovat se bude definitivně znovu až v Ostravě! Sečteno a podtrženo - jsme stále ve hře!
SKUPINA ČEZ
SF3 čtvrtek 16.3.2017
HC RT TORAX PORUBA 2011 - DRACI PARS ŠUMPERK
HC RT TORAX PORUBA 2011 - DRACI PARS ŠUMPERK
2:4
(0:2, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 41. Kaluža (Kafka, Jáchym), 59. Zachar (tr. střílení) - 1. Novosad (Králík), 5. Vachutka (Vymazal, Sedlák), 38. Matějka (Vymazal), 52. Janota (Králík, Cink). Rozhodčí: Škach, Obadal - Wesley, Bláha. Vyloučení: 9:10, navíc Piecha (POR) 10 minut nesp. chování, Vachutka (SUM) 10 minut nesp. chování. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 1002. Střely na branku: 31:23. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4.

Čech – Slavík, Puškár, Kaluža, Puzič, Bail, Dresler – Slováček, Piecha, Sztefek – Kafka, Peslar, Jáchym – Zachar, Vaněk, Ballner
Kůdela – Adam, Sedlák, Řezáč, Fišera, Janota, Drtil, Ďurkáč, – Matějka, Vymazal, Vachutka, Sedláček, Králík, Langr, Cink, Hroch, Fischer, Ostřanský, Novosad

Komentář k zápasu

Šumperští hokejisté měli v Porubě nůž na krku, prohra s ostravským týmem by znamenala konec sezóny, Poruba by se pak stala prvním finalistou východní skupiny 2. ligy. Jenže Draci předvedli parádní vstup do utkání, ze kterého tentokrát dokázali těžit. 

První velkou šanci měli domácí, ale Kůdela Peslara vychytal. Na druhé straně naopak uspěl Zdeněk Novosad. Králík mu předal kotouč mezi kruhy a šumperský útočník našel prostor mezi betony Jakuba Čecha. Kůdela pak lapil ještě další dva střelecké pokusy, načež znovu udeřil Šumperk. Daniel Vachutka v polovině páté minuty přidal další gól hostů a potřetí v semifinálových zápasech tak Draci měli proti Porubě dvougólový náskok. 

Domácí se samozřejmě snažili co nejdříve snížit, zvláště když měli i dvě výhody přesilových her. Jenže Draci se mohli opřít o skvělého Kůdelu. O změnu skóre se snažili i hosté, jenže obě dvě větší příležitosti již Čech dokázal pokrýt. 

V závěru první třetiny dostal dvouminutový trest Michal Vymazal, jeho vyloučení však domácí neztrestali. Spíš měl více práce Jakub Čech, který čelil těžké střele Vladimíra Cinka. Další úspěšný zákrok si připsal domácí gólman proti Fischerovi, snížit pak mohl Kafka, ale autor vítězné branky z druhého semifinále tentokrát ztroskotal. Domácí si následně vytvořili tlak, i šance, ale gólově se neprosadili. Podobně dopadl i Fischer, který těsně minul tyč velmi odkryté porubské branky. 

Důležitý moment přišel v závěru druhé třetiny. Ze strany domácích byli krátce po sobě vyloučeni Vaněk a Sztefek a Šumperk nakonec dokázal dlouhou přesilovku využít, byť tedy již tu klasickou, tedy pět na čtyři. Draci soupeře rozebrali a Jan Matějka dovršil kombinaci třetím gólem. 

Další gól mohl přidat Vymazal, ale ten pouze sestřelil masku z Čechovy hlavy. Šumperk si tak poprvé v sérii nesl do poslední části hry náskok tří branek, ten však vzal brzy za své. Již po čtrnácti vteřinách od úvodního buly třetiny se prosadil Marek Kaluža. Tentokrát ale Draci více svému soupeři nedovolili. 

Hosté navíc přežili následné vyloučení Janoty, v dalších minutách se šumperskému celku dařilo držet hru daleko od branky. A kromě faulů hostů si nedovoleně počínali i domácí, přičemž faul Zachara z 50. minuty Šumperk trestal. Na modré napřáhl Michael Janota a kotouč skončil v síti. Domácí pak navíc museli sehrát oslabení, když kromě vyloučených za vzájemnou potyčku Dreslera s Králíkem musel na katr i Jakub Peslar. Draci ale vedení nepojistli, a to se jim vymstilo.

V 57. minutě ještě domácí neudeřili, poté však během vlastního oslabení ujel David Zachar a protože byl faulovaný, následovalo trestné střílení. S nim si kapitán domácích poradil, propasíroval puk mezi betony. Více branek ale domácí nedali, ačkoliv velkou spoustu času z posledních minut strávili v power-play.

Sezóna tak Drakům v Porubě neskončila. Naopak, pokud se jim podaří uspět doma, dostanou Porubu pod tlak!

Fotografie ze zápasu