Nervák, ale Draci to zvládli! Šumperk porazil Bobry 2:1

Nervák, ale Draci to zvládli! Šumperk porazil Bobry 2:1

Dominik Mihailescu, Martin Schwarz, Martin Schwarz, neděle 5.3.2017
Série s Bobry je opravdu nervydrásající podívaná. Šumperští hokejisté nastoupili do pátého čtvrtfinále proti Valašskému Meziříčí za vyrovnaného stavu na zápasy. V utkání se blýskl famózní Lukáš Plšek, na kterém si domácí hráči mohli vylámat zuby. První gól vstřelil ve 22. minutě Michael Janota, který vypálil od modré čáry bombu. Následně měl Šumperk řadu tutovek, ale gól se nepodařilo vstřelit. Ve třetí části hry vyrovnal v přesilové hře Petr Dvořák a nervy byly na pochodu. Nicméně vše vzal na sebe v 55. TOMÁŠ SEDLÁK, který se prezentoval tvrdou dělovkou, tu dokázal tečovat Lukáš Králík a Plšek byl překonán. V závěru se snažili ještě hosté vyrovnat v power-play, ale Draci udrželi výsledek 2:1. Domácí získali první matchball a ve Valmezu to bude hektické!
SKUPINA ČEZ
ČF5 neděle 5.3.2017
DRACI PARS ŠUMPERK - HC Bobři Valašské Meziříčí
DRACI PARS ŠUMPERK - HC Bobři Valašské Meziříčí
2:1
(0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 22. Janota (Hroch, Fischer), 55. Králík (Sedlák, Vachutka) – 53. Dvořák (Chroboček). Rozhodčí: Kopeček - Klouda, Urubčík. Vyloučení: 4:9. Využití: 0:1. Diváci: 900.  Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Kůdela – Adam, Sedlák, Ďurkáč, Fišera, Janota, Drtil, Řezáč – Matějka (C), Vymazal, Novosad – Sedláček, Králík, Vachutka – Cink, Hroch, Fischer.
Plšek – Chroboček, Dudek, Nedbálek, Báchor (C), Hajda, Baroš, Varga Mar. – Brunec, Dvořák, Kývala – Fojtík, Studený, Dalajka – Pořický, Hladiš, Martiník – Varga Mir., Hlaváč, Varga D. – Podešva

Komentář k zápasu

Možná trošku překvapivě, ale nakonec se čtvrtfinálová série mezi Šumperkem a Valašským Meziříčím stala vůbec nejvyrovnanější ve skupině Východ. Po dalším hracím dni je jasné, že právě Draci a Bobři budou jedinými moravskými mančafty, které ještě v úterý 7. února vtrhnou na ledovou plochu. Za stavu 2:2 se napínavé čtvrtfinále vrátilo na víkend do Šumperka. Draci toužili poprvé v play-off doma vyhrát.

Cesta za úspěchem modrožlutých byla trnitá. Už ve 4. minutě musel tasit výborný zákrok Hynek Kůdela, když jej z výhodné pozice prověřil hostující Kývala. Poté mohli zkusit do vedení prchnout Draci, ale podobně jako v předchozích čtvrtfinálových bitvách, ani tentokrát jim nefungovaly přesilové hry podle představ. Během úvodních dvaceti minut nepotrestali tři vyloučení Valachů. Jestli je třeba na něčem do budoucna zapracovat, pak právě na početních výhodách.

Na sklonku 18. minuty si navíc šumperský útočník Daniel Vachutka nedal pozor, puk málem srazil do vlastní klece. Zaváhání nejlepšího střelce Draků nakonec gólem neskončilo, mužstva odcházela do kabin za bezbrankového stavu. Sotva se diváci stačili po první přestávce vrátit do hlediště, už brali z krku šály a točili s nimi nad hlavou. Ve 22. minutě otevřel skóre střetnutí obránce Šumperka Michael JANOTA, jenž na modré čáře nabral puk na hokejku a propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:0.

O chvíli později družina Aleše Flašara promarnila další přesilovku, to při plném počtu hráčů na ledě nechal stadionem zahučet Jan Matějka, který nejdříve těsně netrefil odkrytou Plškovu bránu. Aby poté neslavil ani ze samostatného úniku, brankář Bobrů zavčas vrátil betony zpátky k sobě. Činili se i muži v bílých dresech. Bek David Chroboček ujel ve 32. minutě po pravém mantinelu, vypálil a zamířil do místa, kde měl Kůdela připravený loket. Valaši ale mohli být rádi, že po čtyřiceti minutách hry zůstalo skóre nejtěsnější možné. Těsně před druhou sirénou spálili tutovku Sedláček s Vachutkou. Po nich opět neuspěl kapitán Matějka.

Bylo na co koukat i v poslední části. Hned v jejím startu překvapil Kůdelu produktivní útočník hostů Petr Dvořák. Opora Valašského Meziříčí jen o kousíček minula odkryté zařízení. Když v 51. minutě neproměnil trestné střílení domácí forvard Radek Fischer, hosté nevyužité šance Draků potrestali. Petr DVOŘÁK napodruhé uspěl. Využil přesilovku, když po nahození z dálky dorazil puk do sítě – 1:1.

Vyrovnaný výsledek ale na tabuli dlouho nesvítil. Běžel závěr 55. minuty, Tomáš Sedlák vyslal na Plška jednu ze svých nebezpečných střel. Tu dokázal stačil před maskovaným mužem tečovat Lukáš KRÁLÍK, jenž rozjásal šumperský zimáček. Bobři byli v potížích – 2:1. Hostujícímu týmu nepomohlo odvolání brankáře ani oddechový čas. Draci hubený náskok uhlídali a poprvé ve čtvrtfinálové sérii vítězí na domácím ledě. Zároveň v ní poprvé vedou, navíc už v úterý si mohou u soupeře doma zařídit postup do semifinálových bojů. Šumperk – Valašské Meziříčí 2:1.

Fotografie ze zápasu