Šumperk doma poprvé nedal ani gól, Bobři v sérii znovu vedou

Šumperk doma poprvé nedal ani gól, Bobři v sérii znovu vedou

Martin Schwarz, středa 1.3.2017
Stejně jako dvě úvodní čtvrtfinálové bitvy, ani ta třetí nenechala fanoušky na tribunách chladnými. Valašské Meziříčí poslal do vedení během dvanácté minuty Dalajka, pak ale střelci mlčeli. Draky postupně srážela častá vyloučení, když navíc hráli přesilovou hru, puk za připraveného Lukáše Plška neprocpali. Za stavu 1:0 pro Bobry se šlo do třetí třetiny. Šumperk tlačil směrem k brance Valachů další kotouče, leč modrožlutým v zakončení chybělo potřebné štěstíčko. Hosté fotbalový náskok uhájili, výhru potvrdili trefou do odkryté klece a podruhé se ve čtvrtfinálové sérii ujali vedení. Draci nedali ani jeden gól na domácím ledě poprvé v sezóně. Šumperk – Valašské Meziříčí 0:2.
SKUPINA ČEZ
ČF3 středa 1.3.2017
DRACI PARS ŠUMPERK - HC Bobři Valašské Meziříčí
DRACI PARS ŠUMPERK - HC Bobři Valašské Meziříčí
0:2
(0:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Dalajka (Studený, Fojtík), 56. Brunec (Dvořák). Rozhodčí: Dědek – Bubela, Holibka. Vyloučení: 5:7. Bez využití.  Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2.

Kůdela – Adam, Sedlák, Ďurkáč, Fišera, Janota, Drtil, Řezáč – Matějka, Vymazal, Vachutka, Ostřanský, Sedláček, Novosad, Fischer, Králík, Hroch, Cink, Langr.
Plšek – Nedbálek, Mikel, Hajda, Báchor, Varga Mar., Baroš, Hladiš – Podešva, Kývala, Dalajka, Pořický, Brunec, Dvořák, Hlaváč, Martiník, Studený, Varga Mir., Varga D., Andris, Fojtík.

Komentář k zápasu

Čtvrtfinálová série mířila zpátky do Šumperka za vyrovnaného stavu 1:1 na zápasy. První duel urvali Bobři, odvetu na ledě Valašského Meziříčí nicméně ovládli Draci. A tak Šumperk s Valachy svedl řež o to, kdo bude o jedno vítězství blíže postupu do semifinále.

Obě strany začaly dle očekávání nebojácně, první větší hukot na stadionu zařídil domácí útočník Radek Fischer. Ten v průběhu 7. minuty obdržel krásnou přihrávku od Králíka, jenže u tyčky těsně nepřekonal brankáře Plška. O chvíli později hrozil na druhé straně Hynku Kůdelovi Bobr Martiník, jehož střelecký pokus zblokoval Drak Tomáš Drtil.

Pořádně živo ovšem bylo až na konci 12. minuty. Hostující mančaft vymyslel pohlednou kombinaci do prázdné klece, za záda Kůdely zasouval puk Patrik DALAJKA, který tak otevřel skóre důležitého střetnutí – 0:1. Fanoušci se nenudili ani dál. Draci totiž hráli početní výhodu v pěti proti třem, rozhodčí poslal za katr Nedbálka s Hladišem. I když svěřenci Aleše Flašara vytvořili několik dobrých kombinací kolem zařízení Bobrů, puk do klece neposlali.

Stejná příležitost se otevřela před partou kouče Čechmánka, leč ani Valašské Meziříčí ve dvojnásobné přesilovce neskórovalo, Dominik Hladiš napálil pouze tyčku. Hosté nesli po první části do kabiny těsný náskok 1:0.

Ani na začátku prostřední dvacetiminutovky arbitři nešetřili tresty. Šumperští šli do přesily poté, co pykal dvě minuty za hákování autor úvodního gólu Dalajka. Paradoxně se ve vlastním oslabení vytáhli Bobři, ochránce domácí branky musel řešit hned dvě nepříjemné situace. Například tu, kdy z přečíslení dva na jednoho těsně minuli Nedbálek s Bruncem. Výsledek ale zůstal beze změny. Ve 33. minutě odešel za katr Jakub Pořický, za pár okamžiků také Mikel. Ani jeden z faulů Šumperk nepotrestal.

Před vypršením prostřední periody inkasovali postupně po dvou minutách domácí obránci. Nejdříve pykal za zbytečný faul Tomáš Sedlák. A když si nedal pozor na ostřejší zákrok Jan Fišera, zakončili modrožlutí v početní nevýhodě i druhou třetinu. Stav zůstával nadále 0:1, tým Aleše Flašara ale musela mrzet řada nevyužitých šancí.

Cestu Draků za vyrovnáním komplikovaly jejich další fauly. Domácí vstoupili koncem 46. minuty do přesilovky, ta ale brzy skončila, protože soupeře v útočném pásmu sekal Vachutka. Když nešel kotouč mimo bránu, měl jej pod kontrolou Lukáš Plšek. A zatímco Draky koncovka trápila, na startu 56. minuty upláchl po pravé straně Tomáš BRUNEC. Kůdela puk neudržel a hostí vedli 2:0. Další změna ve skóre už nepřišla. Valašské Meziříčí vyhrálo na severní Moravě podruhé za sebou a opět ve čtvrtfinále vede.

Fotografie ze zápasu