Draci potopili Hodonín, úřadovali v přesilovkách a k jistotě třetí příčky jim chybí bod!

Draci potopili Hodonín, úřadovali v přesilovkách a k jistotě třetí příčky jim chybí bod!

Martin Schwarz, Tomáš Chramosta, sobota 11.2.2017
Jedno z nejdůležitějších vítězství základní části získali hokejisté Šumperka na jižní Moravě v Hodoníně. Poté, co si doma vyšlápli na Porubu, dokázali uspět i před fanoušky Drtičů. Po první třetině vedli svěřenci Aleše Flašara o gól, to se prosadil Pavel Sedláček. V prostředním dějství na něj navázali Tomášové Drtil se Sedlákem, domácí ztráceli po čtyřiceti minutách klání tři trefy a byli v problémech. Draci nakonec ovládli duel výsledkem 5:1, popáté za sebou bodovali za plný počet a udělali výrazný krok k tomu, aby skončili před začátkem play-off nejhůře třetí. Stačí jim získat jediný bodík! Další skvělý výkon předvedl brankář HYNEK KŮDELA, kterému těsně uniklo čisté konto, druhý gól v závěrečném dějství přidal Drtil. Čtyři dračí branky padly z přesilovky!
SKUPINA ČEZ
41.kolo sobota 11.2.2017
SHKM Hodonín - DRACI PARS ŠUMPERK
SHKM Hodonín - DRACI PARS ŠUMPERK
1:5
(0:1, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 44. Matula (Peš, Polesný) – 7. Sedláček (Vachutka, Matějka), 27. Drtil (Janota), 40. Sedlák (Drtil, Matějka), 54. Matějka (Vymazal), 57. Drtil (Vymazal, Sedlák). Rozhodčí: Vrba – Linhart, Kleprlík. Vyloučení: 9:4, navíc Peš (HOD) 10 minut OT a Matula (HOD) 10 minut OT. Využití: 1:4. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5.

Haloda O. – Kužílek, Weber, Potechin, Loginovskij, Polesný, Haloda M., Miklík – Charvát, Hložánek, Venclík, Vrána, Černohous, Hajný, Peš, Kuba, Matula, Kadlec, Jurča
Kůdela – Adam, Sedlák, Řezáč, Fišera, Janota, Drtil, Ďurkáč – Matějka, Vymazal, Vachutka, Sedláček, Králík, Novosad, Langr, Hroch, Fischer, Ostřanský

Komentář k zápasu

Po nevýrazném začátku z obou stran dostali šumperští hokejisté velkou příležitost ke vstřelení úvodní branky zápasu. Hlavní rozhodčí Vrba v témže čase vyloučil hned dva hodonínské hokejisty a poslal domácí mužstvo do tří. Odezva na sebe nenechala dlouho čekat, Pavel Sedláček měl dostatek času i prostoru na to, aby uklidil z dorážky puk mezi Halodovy betony.

Při vyloučení Charváta v jedenácté minutě byli hosté hladoví po další brance, místo toho mohl přijít trest. Jurča okradl Janotu o puk na modré čáře a uháněl do brejku, jenže Kůdela jeho gólové záměry vystihl. A když Jihomoravané nevyužili těsně před koncem první dvacetiminutovky přesilovou hru, šlo se do kabin za stavu 0:1.

To, co se v polovině úvodní třetiny nepovedlo domácímu Jurčovi, napravil na opačné straně barikády Tomáš Drtil. Šumperského obránce uvolnil vynikající průnikovou přihrávkou bývalý Drtič Janota, ofenzivní zadák Draků si nejprve položil hodonínského gólmana, a pak bez větších problémů dopravil puk do poloprázdné branky.

Hodonínští mohli reagovat na konci sedmatřicáté minuty. Obránce Haloda aktivně nabruslil až před hostující brankoviště, šumperští obránci jej nechali dokonce dvakrát dorážet, jenže výborně chytající Kůdela nepustil ani jeden pokus za svá záda. Draci udeřili devět sekund před druhou sirénou. Tomáš Sedlák v přesilové hře clonil domácímu brankáři na hranici brankoviště, přičemž dokázal ideálně tečovat Drtilův projektil od modré čáry mimo Halodův dosah.

Svěřenci kouče Beťka přesto nesložili zbraně a i oni dokázali proměnit početní výhodu v gól. Kapitán domácích Peš nádhernou přihrávkou uvolnil Dominika Matulu v prostoru mezi kruhy. Hodonínský útočník udělal dva kroky dopředu a přesnou ranou k tyči rozsvítil červené světlo za Kůdelovou bránou. Baník se v následujících minutách dostal do souvislého tlaku ve snaze vstřelit kontaktní branku, jenže se neuchytila jak Pešova, tak Kadlecova gólová příležitost.

Mužstvo ze severu Moravy dokonalo svou jízdu za třemi body opět v přesilových hrách. Nejprve si šel na lavici hříšníků sednout Peš, což potrestal na pravém kruhu nikým nehlídaný Jan Matějka. Následně hlavní arbitr poslal Drtiče podruhé v utkání do tří, což byla voda na mlýn Flašarovy družiny. Tomáš Drtil zakončil překrásnou kombinaci na jeden dotek nechytatelnou bombou příklepem, za níž se mohl hodonínský brankář pouze otočit.

Ohlasy trenérů

Stanislav Beťko (SHK Hodonín): Dvě třetiny jsme byli Šumperku rovnocenným soupeřem, bohužel jsme z mnoha střel nedali žádný gól. Po dvou třetinách byl stav 0:3, chtěli jsme s tím samozřejmě něco udělat. Udělali jsme nějaké změny v sestavě, snížili jsme na 1:3. Závěr jsme jednoduše nezvládli, hlavně po mentální stránce. Hráčům se nedivím, že mají občasné výbuchy emocí, jsou taky jenom lidi. Musíme se z toho poučit, v play-off se nám podobné věci nemohou stávat. Nic jiného nás ve vyřazovací části čekat nebude, zvlášť pokud budeme hrát venku.

Aleš Flašar (Draci Šumperk): Výsledek vypadá jednoznačně, ale vítězství se nerodilo lehce. Hráli jsme zodpovědně dozadu, k tomu nám pomáhal výborný výkon gólmana. Hodonín měl i za stavu 0:3 své šance, nevyužil je, na rozdíl od toho, že my jsme třeba využili přesilovou hru. Byl to opravdu těžký zápas. Velice důležitým faktorem bylo využívání přesilových her. O výsledek jsem se přestal bát v momentě, kdy jsme dali čtvrtou branku. Mrzí mě akorát závěr, kdy si hráči vylívali zlost na našich hráčích. Kluci z Hodonína to neunesli a už nechtěli hrát hokej. Nemohli jsme za to, jak se utkání vyvíjelo, navíc jsme nehráli nijak sprostě.

Fotografie ze zápasu